Obavijesti Video Pretražite Navigacija
KADA SAN POSTANE STVARNOST

Iva Steinbauer: „Evo kako sam pokrenula svoj „slatko-slani“ business“

Iva Steinbauer je odlučila svoj san pretvoriti u stvarnost
Iva Steinbauer je odlučila svoj san pretvoriti u stvarnost Foto: PR
Kad su ljudi mladi, puni ambicija i inovativnih ideja, nerijetko se upuštaju i u poduzetničke vode.

Tako je i naša sugovornica Iva Steinbauer, nakon godina rada u financijskom sektoru, odlučila svoj san pretvoriti u stvarnost i te 2017. godine osnovati tvrtku JOLIE MAISON d.o.o. za proizvodnju svježih pekarskih proizvoda i slastica.

Iva Steinbauer je odlučila svoj san pretvoriti u stvarnost Iva se specijalizirala za izradu domaćih artisan proizvoda i francuskih klasika entremets (Foto: PR)

Budući da su njena prava strast slastice i kisela tijesta, Iva se usavršavala u pekarstvu i slastičarstvu te se specijalizirala za izradu domaćih artisan proizvoda i francuskih klasika entremets, deserata koji spajaju tradiciju izrade i moderno oblikovanje slastica. „Tada je i krenula ideja za osmišljavanje vlastitog slatko-slanog koncepta – projekta „Pierre sweet escape“ koji se temelji na procesima i sirovina domaćeg podrijetla, uz dodatak belgijskih i francuskih čokolada te talijanskih orašida.“, govori nam Iva te napominje da umjesto aditiva za svoje proizvode isključivo koristi tzv. kisela tijesta.

  Iva Steinbauer je odlučila svoj san pretvoriti u stvarnost Zahvaljujući zajmu, Iva je svoj pogon opremila specijalističkom opremom (Foto: PR)

Iva je svoj projekt razvijala kroz četiri investicijske faze. Dok su se prve tri faze odnosile na analizu potrebne opreme i uređaja, specijalističko školovanje te završno uređenje i puštanje u rad proizvodnog pogona, za četvrtu, završnu faza opremanja pogona i prostora Iva je zatražila i dobila ESIF mali investicijski zajam. „Zahvaljujući zajmu opremila sam svoj proizvodni pogon specijalističkom opremom za proizvodnju artisan pekarskih proizvoda na bazi kiselog tijesta i opremila slastičarnicu.“, ističe Iva.

 Završna faza ukupne je vrijednosti od 443 tisuće kuna. ESIF zajam iznosi oko 372 tisuće kuna, a vlastito učešće oko 71 tisuću kuna, uz rok otplate od 10 godina, s počekom od godinu dana i s kamatnom stopom od 2%. „To je računica kojom se ostvaruju snovi!“, zaključuje Iva.

HAMAG-BICRO sudjeluje u provedbi financijskog instrumenta sufinanciranog iz Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene