Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Nešto je pošlo krivo'

Blamaža: Umjetninu od milijun dolara prodali za samo 165

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američko sveučilište Berkley u Kaliforniji jedno je od poznatijih i SAD-u, no nedugo su počinili grešku koju im mnogi ljubitelji umjetnosti neće tako skoro oprostiti- prodali su skulpturu koja vrijedi više od milijun za samo 165 dolara.

Skulptura je inače rad Sargenta Johnsona, jednog od predvodnika tzv. harlemske renesanse iz tridesetih godina prošlog stoljeća, a radi se o 7-metarskom umjetnini načinjenoj od drveta sekvoje koja se u toj zgradi nalazila i prije no što se sveučilište uselilo u nju. Pri useljenju u tu zgradu, nitko nije shvatio da se radi o umjetničkom djelu pa je godinama čamilo u podrumu zajedno s hrpom nepotrebnih stvari.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pogledajte snimku NADZORNE KAMERE Razbio vazu staru 2.000 godina i vrijednu MILIJUN dolara! Slika nije dostupna Slučaj Trayvona Martina Slika Georgea Zimmermana, oslobođenog optužbe za ubojstvo mladog crnca, prodana za 100.000 dolara!

Zanimljivo je kako nitko nije primijetio da se radi o djelu vrijednom milijun dolara sve dok Greg Favors, kojem je sveučilište Berkley prodalo Johnsonovu skulpturu za 164,63 dolara, tražio svog prijatelja da procjeni vrijednost umjetnine. 'Ti si to kupio?! Oni su to prodali?!', bila je njegova reakcija.

Greg je, iako ne za procijenjenu cijenu, prodao umjetninu biblioteci Huntington u San Marinu. Na Berkleyu su požalili čim su saznali što su to prodali za tako sitan novac, no objašnjenja nemaju. 'Žalimo zbog toga što se dogodilo. Nešto je pošlo krivo', rekli su na Berkleyu.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene