Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Slika koju je naslikao George Zimmerman, koji je u srpnju oslobođen optužbe za ubojstvo mladog crnca Trayvona Martina, prodana je ovog vikenda na eBayu za nešto više od 100.000 dolara.


Za sliku američke zastave izblijedjele plave boje na kojoj piše 'Bog i pravda za sve' licitiralo se 96 puta i prodana je za 100.099,99 dolara.

Vezani članci Ilustracija (Foto: AFP) Kupila sliku za skoro 300 tisuća dolara pa pet godina kasnije doznala šokantnu istinu Mladi indijski umjetnik Midhun R.R. izrađuje živopisne slike od ljudske kose (Foto: Profimedia) Neobična umjetnost: Nikada nećete pogoditi od čega su napravljene ove slike

Na pitanje agencije France presse, eBay je odbio dati podatke o kupcu.

U opisu djela na online stranici aukcijske prodaje autor je naveo da je 'pronašao način da se izrazi'. 'Moja mi umjetnost omogućuje promišljanje i nudi mi terapeutski alat'.

George Zimmerman oslobođen optužbi za ubojstvo tamnoputog tinejdžera

George Zimmerman (30) u srpnju je oslobođen krivnje za ubojstvo Trayvona Martina, 17-godišnjeg nenaoružanog crnca u veljači 2012. u Sanfordu na Floridi.

Ubojstvo tog mladića, sudki proces i oslobađajuća presuda podijelili su Ameriku na pobornike prava na nošenje oružja i aktiviste koji se bore protiv rasizma.

Prema internet stranici ABC, 'slikar' će upotrijebiti novac od svog djela za podmirenje odvjetničkih troškova od dva milijuna dolara. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook