Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nevjerojatno

Bizarno: Žena doji mladunčad tigra!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedna se stanovnica Mianmara odlučila na krajnje bizaran potez. Ona, naime, doji dvoje mladunčadi koje je tigrica odbacila.

Dva mladunčeta, mužjak i ženka, odvojeni su od majke iz zoološkog vrta Yangon u Mianmaru, nakon što je ubila svoje treće mladunče. Sad ih hrane na bočicu, ali i mlijekom 40-godišnje Hla Htay, četiri puta dnevno.

Pročitajte i ovo Povlači se dimljena kobasica Bakterija Listeria Povlači se suhomesnati proizvod, provjerite jeste li ga kupili Informer: Hrana - 1 Racionalizacija u SAD-u Problemi u opskrbi hrane za dojenčad: U nekim trgovinama ograničena prodaja

Hla je inače supruga jednog zaposlenika u zoološkom vrtu, a kazala je kako joj je bilo žao odbačenih životinja te je ponudila svoju pomoć, barem dok tigrićima ne izrastu prvi zubi. To ne bi trebalo dugo trajati, jer tigrićima zubi rastu već nakon nekoliko tjedana od rođenja, piše portal toksdam.com.

>> Preslatki majmun u kaputu šetao po Ikei u Torontu!

Međutim, stručnjaci upozoravaju da ovakav čin životinjama, zapravo, i nije od neke pomoći. 'Mlijeko se veoma razlikuje od vrste do vrste', kaže Walter Hurley, profesor na sveučilištu u Illinoisu. Kravlje mlijeko, primjerice, ima oko 5 posto masnoće, dok mlijeko tuljana ima čak 50 posto masnoće. Ljudsko mlijeko spada među slađa mlijeka, a ako se usporedi s tigrovim mlijekom, nedostaje mu i masnoće i proteina.

Ljudsko mlijeko bi moglo usporiti razvoj tigrića. Ne dobivaju na težini koliko bi trebali, a i postoji opasnost da im ovakva vrsta prehrane utječe na ponašanje u budućnosti.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene