Obavijesti Video Pretražite Navigacija
BITCOIN PONOVNO RASTE

Bitcoin porastao čak 200% u 2019. godini

PR
PR
Aktualno Galerija PR PR +0 PR Galerija 1/2 >>
Cijena bitcoina se oporavila i prošlog tjedna dostigla najvišu razinu u 2019. godini od skoro 14.000 dolara (26. lipnja). Ukupna tržišna vrijednost bitcoina sada iznosi 202,8 milijardi dolara, što je za oko 67,1 milijuna dolara više od ukupne tržišne vrijednosti svih ostalih kriptovaluta zajedno.

 Fortrade, za sve koji su zainteresirani naučiti kako trgovati cijenom Bitcoina na online burzi (takozvani CFD-i), ili one koji ulažu u sebe i jednostavno žele proširiti svoje znanje, pripremio je besplatnu e-knjigu "Kako trgovati cijenom Bitcoina". Knjiga je prilagođena svim razinama znanja i možete je preuzeti preko linka ispod.

Pročitajte i ovo PR Kako trgovati cijenom Bitcoina Elon Musk ponovo intervenira! Hoće li Bitcoin uskoro ponovo naglo porasti? PR Bitcoin Saznajte kako možete trgovati cijenom zlata preko interneta i kakav je odnos zlata i bitcoina

Besplatnu e-knjigu "Kako trgovati cijenom Bitcoina" preuzmite ovdje.

Zanimanje za bitcoin i kriptovalute među nekim od najvećih tehnoloških tvrtki na svijetu kao što su Facebook i Apple ukazuje na sve veće povjerenje u bitcoin, kriptovalute i blockchain tehnologiju.

Još jedan od razloga naglog oporavka od čak 200% u ovoj godini je takozvani "halvening" kojim se zarada za "rudarenje" bitcoina smanjuje za polovicu. Trenutačna nagrada za završen jedan blok iznosi 12,5 bitcoina. Nagrada za "rudare" se umanjuje za polovicu svakih nekoliko godina kako bi se inflacija držala pod kontrolom. U svibnju 2020. godine nagrada će pasti na 6,25 bitcoina. Manja nagrada smanjit će proizvodnju bitcoina, što će povećava rast njegove vrijednosti.

PR PR

Raniji nagli rast bitcoina bio je izazvan pretjeranom popularnošću među ulagačima amaterima što je dovelo do neodrživog rasta, ali ovaj put jačanje cijene potiču ozbiljniji investitori, a ne oduševljeni pojedinci koji reagiraju na svaku novu vijest.

Besplatnu e-knjigu "Kako trgovati cijenom Bitcoina" preuzmite ovdje. 

Također, lideri G20 zemalja su ovog vikenda (28-29. lipnja) objavili zajedničku deklaraciju o kriptovalutama na kraju samita u Osaki, u Japanu. Lideri su potvrdili kako kriptovalute ne predstavljaju prijetnju za svjetsku financijsku stabilnost i dodali kako još treba raditi na njihovoj standardizaciji.

Izvori: Bitcoin.com, Coindesk.com, Inside bitcoins, Yahoo finance, Wall Street Journal

Fortrade Ltd je autoriziran i reguliran u UK od strane FCA (Financial Conduct Authority) pod licencom broj 609970.

CFD-i su kompleksni instrumenti i nose visoku razinu rizika od brzog gubljenja novca zbog upotrebe poluge. 81% retail klijenata gubi novac trgujući preko ovog providera. Trebali biste razmotriti razumijete li funkcioniranje CFD-a i možete li si priuštiti visoki rizik od gubitka novca. Možete izgubiti sva sredstva, no ne više nego što imate na racunu za trgovanje. Ovi proizvodi možda nece biti prikladni za sve klijente i stoga morate biti sigurni da ste razumjeli rizike, a potražite i neovisan savjet. Ovaj materijal ne predstavlja ponudu, tražbinu niti transakciju, glede bilo kojega financijskog instrumenta. Fortrade ne prihvaca bilo kakvu odgovornost za bilo kakvu uporabu ovih komentara niti za posljedice koje iz toga mogu proisteci. Ne daje se nikakvo uvjeravanje niti jamstvo za tocnost ili potpunost ovih podataka. Slijedom toga, svaka osoba koja postupi prema njima, radi to u potpunosti na vlastiti rizik.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene