Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Tko bi rekao da posjet frižideru u vlastitoj kući može uzrokovati najgoru noćnu moru.


Australka iz Adelaidea doživjela je najgoru noćnu moru kad je krenula uzeti piće iz frižidera a zatim se našla oči u oči sa opasnom ubojitom zmijom, koja je virila i gledala u nju ispod istog frižidera.

Vezani članci Koronavirus u Australiji Popuštaju se mjere u jednoj od najstrožijih karantena na svijetu: "Postigli smo veći napredak nego što smo se nadali" Osveta (Foto: Instagram/David Dickinson) Prošla nekažnjeno: Razbila i pošarala auto dečku koji je napravio dijete drugoj

Zmija je, međutim, priredila i iznenađenje kasnije. Riječ je o australskoj istočnoj smeđoj zmiji, koja je vrlo otrovna. Bila je trudna te je kasnije položila i 15 jaja.

Zmiju je u konačnici ulovio stručnjak iz organizacije Snake Catchers Adelaide, Rolly Burrell. "Sreća je da je zmiju uočila tad, jer bi kasnije vidjela male gmizavce posvuda", rekao je Burrell.

Period inkubacije za te zmije je između 55 i 80 dana. Burrell kaže da zmiju nije bio problem uhvatiti, što se jasno vidi i na videu, iako takav posao nije za baš svakoga. "Radim to već 40 godina i onda to izgleda lagano. Kad hvatate po 300 zmija na mjesec, onda to postaje rutina", istaknuo je Burrell, a prenosi Guardian.

Zmija se trenutno nalazi u zatočeništvu, a hrane je miševima, kako bi povratila snagu od polaganja jaja. Jednom kad se oporavi, pustit će je u divljinu, zajedno s podmlatkom.

Australska istočna smeđa zmija odgovorna je za najviše smrtnih posljedica ugrizom zmije u Australiji. U prosjeku, riječ je o dvije smrti na godinu od posljedica njezinog ugriza.