Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Manjkavi dizajn

7 izumitelja koji su poginuli u vlastitim izumima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mnogi su genijalci svojim izumima zadužili čovječanstvo, no ovo je priča o onima koji su nastojeći ostaviti trag u vremenu, poginuli u vlastitim izumima.

Sieur Freminet - ronilačko odijelo koje reciklira kisik

Pročitajte i ovo Hrvatska nabavlja dva nova zrakoplova za gašenje požara - 4 Ugovori potpisani Hrvatska nabavlja dva nova zrakoplova za gašenje požara: "Ovo je nova mogućnost, nova snaga" Prelet MiG-21 aviona Iznad Barentsovog mora Bliski susret na ruskoj granici: Rusi tvrde da su presreli dva američka bombardera

Francuski izumitelj Sieur Freminet pokušao je testirati svoje ronilačko odijelo čiji se princip rada temeljio na 'reciklaži' izdahnutog zraka. Freminetov izum pokazao se lošim s obzirom na to da se sam izumitelj ugušio nakon što je u svom odijelu proveo 20 minuta, piše Oddee.

Max Valier - auto na 'raketni pogon'

Dvadesetih i tridesetih godina prošlog stoljeća Max Valier je radio s Fritzom von Opelom na konceptu superautomobila. Za vrijeme testiranja, automobil na alkoholni pogon je eksplodirao i usmrtio samog Valiera.

Franz Reichelt - odijelo-padobran

4. veljače 1912. godine Franz Reichelt je skočio s prvog platoa Eiffelovog tornja u padobran-odijelu vlastitog dizajna. Unatoč tome što su mu mnogi govorili kako je to loša ideja, nije se dao razuvjeriti te je bio siguran u svoj izum. Nekoliko sekundi nakon skoka, njegov se život skončao na ledenom tlu podno Eiffelova tornja.

>> 20 zanimljivosti o slavnim izumima koje sigurno niste znali!

Aurel Vlaicu - zrakoplov Vlaicu II

Rumunjski inženjer Aurel Vlaicu konstruirao je zrakoplov čiji je glavni zadatak bio da po prvi put u povijesti preleti preko Karpata. Zrakoplov je bio manjkavog dizajna te se srušio usred golemog planinskog masiva.

Horace Lawson Hunley - borbena podmornica

Godine 1863. američki inženjer Horace Hunley konstruirao je borbenu podmornicu. Prilikom testiranja, zapeo je na dnu luke Charleston te više nikada nije izronio.,

Michael Dacre - leteći taksi

Prije četiri godine, direktor britanske avijatičarske kompanije Avcen isprobao je njihov leteći taksi. Čim je poletio iz Kuala Lumpura, letjelica se strmoglavila na tlo pri čemu je eksplodirala i usmrtila Michaela Dacrea.

Jean Francoise Pilatre de Rozier - Balon

Francuski profesor fizike i kemije te jedan od pionira avijacije poginuo je 1785. godine u balonu vlastitog dizajna kad se ovaj naglo ispuhao u pokušaju preleta La Manchea. De Rozier i njegov kolega Pierre Romain postali su prve žrtve moderne avijacije.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene