Tko ne voli ići na praznike? Razmislite – konačno spavanje do podneva, uživanje u fantasičnoj hrani, i iznad svega – sloboda da napravite apsolutno ništa ili apsolutno bilo što sa svojim danom. Ah, živjeti san!

Galerija


 Svatko zaslužuje malo vremena bez učenja i posla. No, što ako ove godine odsjedanje u fancy hotelu na tropskom otoku nije u vašem budžetu? I dalje možete izvući najbolje iz svojih praznika, dobiti odmor koji zaslužujete, bez bankrotiranja. Evo naših prijedloga!

Ostanak kod kuće može biti zabavan

Vezani članci Tri domaće aplikacije koje će vas zabaviti ove blagdane Naše, a svjetske: Tri domaće aplikacije koje vrijedi istražiti i poduprijeti PR Provjerite zdravstveno stanje s Huawei Watch GT 2 Pro pametnim satom

Sve popularniji način za pobjeći od svega, je otići - nigdje. Vjerovali ili ne, ostanak kod kuće može biti veoma zabavan. Neki to zovu “staycation”, a ne uključuje naporne stvari poput pakiranja kofera i zapinjanja u prometnoj gužvi. Ako jednostavno želite provesti više vremena s prijateljima ili udaljijti se od dnevne rutine, staycation je izvrstan način za odmoriti se bez štete za novčanik. Prilikom staycationa, ne morate se zamarati traženjem povoljnih avionskih karata, pakiranjem u zadnji čas, mijenjanjem valuta, ludom žurbom do aerodroma, zamršenim planiranjem rute i tako dalje. A prije-izletna anskioznost i nakon-praznična depresija – ne postoje.

Probudite knjigoljupca u sebi

Što možete raditi ako odlučite ne ići nigdje? Stanite i razmislite što vam je zaista potrebno, što si ne možete priuštiti svakodnevno činiti? Ako ste knjigoljubac, barem u teoriji jer ste prikupili pohvalnu kolekciju knjiga koje skupljaju prašinu na polici, zašto se ne upustiti u čitanje dobre knjige ili čak cijelog serijala, primjerice, skandinavskih krimića koje ste htjeli pročitati mjesecima!

PR
PR

Izađite i krećite se

Ne morate odletjeti negdje da biste uživali na otvorenom. Zaputite se u planinarenje ili mirnu šetnju obližnjim parkom. Spakirajte ručak i uživajte u pikniku s prijateljima, ili čak zgrabite tenisice za trčanje za malo tjelovježbe! Mogli biste se priključiti nekoj grupi, koje se često okupljaju u gradskim parkovima – treninzi trčanja, nordijskog hodanja, joge i istezanja… Provjerite lokalne novine da otkrijete što se nudi u vašem području.

Istražujte vlastiti grad

Velike su šanse da se tijekom godine vaše dnevne rute jako rijetko mijenjaju. Pogledajte svoju okolinu iz novoga kuta. Posjetite besplatne muzeje, knjižare i taj kafić s najboljom kavom u gradu koju ste uvjek željeli probati. Postoje li povijesna mjesta ili turističke lokacije na kojima nikada niste bili? Iskoristite ovu priliku da upijete slike i zvukove vašega grada! Najbolja stvar? Ako jednog dana poželite opet posjetiti jedno od novootkrivenih mjesta, možete to uvijek napraviti!

Nadoknadite vrijeme s prijateljima

Konačno! Sada ćete imati neograničeno vremena za posvetiti prijateljima. Naravno svi znaju koliko su društvene interakcije važne. Istraživanje pokazuje da prijateljstvo ima velik učinak na naše zdravlje, dugovječnost i općenito blagostanje. No nekako zbog svakodnevne užurbanosti otkazujemo te dogovore, kave i šetnje parkom. Zašto ne iskoristiti svoje praznike za njegovanje prijateljstava?

Punom parom naprijed!

Želite li se maknuti dalje od svojeg grada? Željeznica je novi hip način putovanja. Ne samo da izbjegavate gnjavažu koja dolazi sa prijevozom zrakom, nego putujete od jednog gradskog centra do drugoga. U isto vrijeme činite nešto za okoliš (vlakovi imaju niske ugljične emisije) i možete uživati u pogledu. Dodatna pogodnost – po putu susrećete lokalce i doživljavate različite načine života zemalja koje posjetite. Sa željezničkim kartom možete spontano odlučiti hoćete li ostati u Pragu tri dana ili samo jedan, hoćete se zaputiti prema jugu ili sjeveru. A ako se odlučite za noćne linije, ne morate se brinuti oko traženja smještaja.

Ljetna sjećanja za pamćenje

Čak i ako će vaši ovogodišnji praznici biti pomalo skromni, nova iskustva će vam olakšati da lakše preživite duge zimske mjesece. Naravno da čuvamo naše posebne trenutke u mislima, no gledanje fotografija može oživjeti čitavu avanturu i učiniti sjećanja dugotrajnijima. A da ni ne spominjemo da možete podijeliti fotografije s drugima. Ne morate sa sobom nositi tešku kameru, većina nas može imati dovoljno dobru kameru u našem džepu!

PR
PR

Uz ovaj smartphone sjećat ćete ih se cijele godine!

HUAWEI P smart Z sa pop-up kamerom bit će najbolji suputnik za istraživanje grada ili putovanja vlakom. Stražnja kamera unaprijeđena umjetnom inteligencijom automatski može prepoznati dvadeset i dvije fotografske scene dok prednja prepoznaje osam, pa možete lako opaliti sliku bez brige da morate samostalno podešavati postavke. Tijekom normalnog korištenja, kamera je skrivena u tijelu uređaja. Kada je prednja kamera aktivirana, automatski izroni i stoji iznad zaslona. Tako da čak ako odlučite sami napuniti baterije, uvijek ćete moći okinuti savršeni selfie – i podijeliti ga sa svojim prijateljima!

O Huaweiju

Huawei je sa svojim proizvodima i uslugama prisutan u više od 170 zemalja, njima se koristi trećina svjetske populacije, a prema broju isporuka u 2018. godini tvrtka je i jedan od najvećih proizvođača mobilnih telefona na svijetu. Huawei ima 15 istraživačkih razvojnih centara (R&D) smještenih u SAD-u, Njemačkoj, Švedskoj, Rusiji, Indiji i Kini. Huawei Consumer Business Group jedna je od tri poslovne sastavnice Huaweija čiji su fokus pametni telefoni, računala i tableti, nosivi pametni uređaji, usluge ”u oblaku” (cloud) i sl. Globalna mreža Huaweija izgrađena je na 20 godina ekspertize u telekom sektoru, a posvećena je pružanju najnovijih tehnoloških iskoraka potrošačima diljem svijeta. ”Omogućavamo izgradnju bolje povezanog svijeta”, krilatica je koju svakodnevno ostvaruje i živi Huawei Business Consumer Group.

Za više informacija posjetite Huawei stranicu za korisnike, Facebook stranicu Huawei Mobile Hrvatska, Huawei Mobile Hrvatska Instagram, Huawei Mobile Hrvatska You Tube kanal, Huawei Mobile Hrvatska Twitter te Huawei Forum Hrvatska.