Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mašta može svašta

3 zločina koji su do zadnjeg detalja - IZMIŠLJENI

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Donosimo vam nekoliko primjera kako su nevini ljudi ispaštali zbog prebujne mašte pojedinaca koji su mislili kako bi bilo baš super izmisliti zločin.

1. Izbo se nožem kako bi mu se cura vratila

Pročitajte i ovo Bugojno Bugojno Dvojac koji je optužen za strašne zločine nad Hrvatima izveden pred sud: “Nismo krivi“ Ubojstva u Kanadi istraga policije Horor u Kanadi: Muškarac (29) ubio pet članova obitelji, među njima i dvomjesečnu bebu

Američka olimpijka Ashia Hansen nekoliko je puta prekidala i mirila se sa svojim tadašnjim dečkom Chrisom Cotterom. Kada je odlučila da je došlo vrijeme za konačan prekid Cotter joj se pojavio na vratima s dubokom porezotinom na čelu i tri ubodne rane na leđima. Kazao je kako ga je napala skupina rasista koja se protivila njegovoj međurasnoj vezi s Ashijom. Uskoro je ova sportašica dobila prijeteća pisma navodno od iste skupine koja je napala njenog bivšeg dečka.

Situacija je bila prilično opasna sve dok policija nije uhitila Cottera jer je sve - odglumio. Cijeli plan osmislio je kako bi mu se Ashia vratila. Imao je dva pomagača koja su slala prijeteća pisma dok se on oporavljao u bolnici od ozljeda koje si je sam nanio nakon čega je izgubio ogromnu količinu krvi. Kada je policija nanjušila nedoslijednosti u Cotterovoj priči uhitila ga je zajedno s pomagačima, piše Cracked.

Savršen zločin ne postoji? Razmislite još jednom...

2. Odglumili sinovo ubojstvo kako bi se osvetili susjedima

George Mpagi iz Ugandi živio je potpuno normalnim životom do 1981. godine kada je uhićen i osuđen na smrtnu kaznu zbog ubojstva susjeda. Možete misliti kako se osjećao kada je na suđenju vidio čovjeka kojeg je navodno ubio.

No nije ga vidio samo on. Georga Wandyaku, navodnog pokojnika, viđali su na sve strane, a njemu očito nije ni bilo bitno tko ga vidi. Pokazalo se kako je njegova obitelj nešto zamjerala Mpagijevim roditeljima te su smatrali kako bi najbolja osveta bila odglumiti sinovo ubojstvo te smjestiti upravo Mpagiju. No čak i nakon što je dokazana njegova nevinost čekao je još 11 godina u zatvoru. Danas je jedan od najjačih afričkih aktivista u borbi protiv smrtne kazne.

3. Svećenik odglumio smrt

Godine 1908. svećenik u jednoj župi u Virginiji, James Smith, dobio je mladog svećenika, Ernesta Lyonsa, koji mu je trebao pomoći oko župnih poslova. Smith je posumnjao da je Lyons došao kao njegova zamjena te su odnosi među dvojicom bili vrlo zategnuti. Postoji i svjedoci koji su čuli njihovu svađu u kojoj je Lyons prijetio Smithu smrću. Nekoliko dana nakon toga Smith je nestao, a nedaleko crkve u rijeci pronađeno je raspadnuto tijelo odjeveno u svećenićku odoru. Lyons je ubrzo uhićen i osuđen na 18 godina zatvora. Ubojstvo je priznao i 'otkucao' još nekoliko pomagača.

No što se zapravo dogodilo? Smith je ukrao velike količine crkvenog novca i pobjegao pritom sasvim slučajno odlumivši vlastitu smrt. A potom se pojavilo i nepoznato tijelo u rijeci koje mu je išlo u prilog. Mladi svećenik priznao je ubojstvo iz čistog šoka.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene