Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Predviđanje Santerie

'U 2012. očekuju nas velike promjene i preokreti!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Skupina afrokubanskih svećenika predviđa da će 2012. biti godina promjene i preokreta, te su kazali i da su strahovi o kraju svijeta pogrešni.

U svojoj godišnjoj prognozi, svećenici su kazali kako vide duhovni kraj starog poretka stvari, ali ne i fizički kraj planete.

Pročitajte i ovo Kubanski vojnici - 1 plaćenici u potrazi za boljim životom Prevareni i očajni, idu u rat za Rusiju: "Potpisali smo ugovor s vragom, a vrag ne dijeli slatkiše" Eksplozija u hotelu na Kubi - 6 Krenulo prepucavanje Laži i obmane ili stvarna opasnost: SAD optužuje Kinu da svoje špijune opasno približava njihovom teritoriju

Upozorili su da bi svijet moglo pogoditi više potresa te da bi se mogle povećati posljedice globalnog zatopljenja, te su upozorili da bi ljudi također trebali ustrajati protiv bračnih razdora.

'Svijetu u kojem živimo mora doći kraj, svijet nepravde, nesigurnosti, lošeg raspoloženja, mržnje, ratova, uništenja, kako bi novi svijet počeo 2012.', rekao je Lazaro Cuesta, jedan od vodećih svećenika Santeria.

Santeria, mješavina katolicizma i tradicionalne afričke vjere Yoruba, ima mnogo sljedbenika na Kubi, gdje je gotovo trećina od 11,2 milijuna stanovnika afričkog porijekla.

U siječnju 2010. njihovo se predviđanje odnosilo na borbu za vlast, izdaje i državne udar, te su rekli da će svijet vidjeti smrt većeg broja političkih lidera, što je bi bila bolja predikcija za 2011. u kojoj su se dogodile pobune u arapskim zemljama, te smrti Moamera Gadafija, Kim Jong Ila i Osama bin Ladena.

Ove godine svećenici su također upozorili na gubitak mnogih života zbog starosti, kazavši kako se to ne odnosi na bivšeg predsjednika Fidela Castra, starog 85 godina.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene