Obavijesti Video Pretražite Navigacija
I toga ima

10 priča koje bi mogle biti 'fore' za 1. april, a zapravo to nisu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na 1. travnja mnogi si daju oduška sa šalama.

No, puno je stvari koje samo zvuče kao prvoaprilska šala, ali to u stvarnosti nisu. Ovo su neke od njih.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna visoke temperature iznenadile Ovako topao travanj dugo nismo imali: Hrvatska se ''pekla'' na rekordnih 30 stupnjeva Crobarometar za travanj 2018. godine (Foto: Dnevnik.hr) CROBAROMETAR ZA TRAVANJ Podrška Predsjednici u padu već treći mjesec, pogledajte tko je najpopularniji političar u Hrvatskoj

1. Engleska nogometna momčad na pripremama za Europsko prvenstvo 2012. morat će se nositi sa svakodnevnim zvukovima trube. Radi se o tradicionalnom trubljenju koje traje 30 sekundi, a svira se svakog sata u znak sjećanja na napad 1241.

2. Ruski politički lider Vladimir Putin dao je zeleno svjetlo za pištolje koji žrtve pretvaraju u 'zombije' jer djeluju na njihov centralni živčani sustav.

>> Najbolje prvoaprilske šale na internetu!

3. 20-godišnji 'superjunak' koji sam sebe naziva vitezom ratnikom, među rodbinom znan i pod imenom Roger Hayhurst, želi postati gradonačelnik Salforda. Obećaje da će se boriti protiv kriminala.

4. Premijer David Cameron osmislio je recept za začinjenu tjesteninu s kobasicama za kuharicu čija je prodaja namijenjena prikupljanju novca za siromašnu i bolesnu djecu. Oni upućeniji tvrde da je ovo deveti puta da je Cameron dao identični recept za humanitarnu kuharicu.

5. U ocjeni razine čitanja djeci u Britaniji će se 'podvaliti' nekoliko lažnih riječi poput 'terg', 'fape' i 'ulf'. Te će riječi biti pomiješane s onim ispravnima, piše BBC.

6. Znanstvenici s Oxforda traže vladino odobrenje da se prvi automobili bez vozača puste u promet. Takva vozila će koristiti kamere i lasere za izračun lokacije.

7. Otkriven je misterij 'pivskih naočala', fenomena zbog kojeg vam ljudi izgledaju privlačnije nakon pijenja alkohola. Znanstvenici sa sveučilišta Roehampton otrkili su da je potreba za zadovoljavanjem ključnog faktora za privlačnost, simetrija lica, znatno smanjena pod utjecajem alkohola.

>> Na ove su 'fore' one nasjele!

8. Planinara Boba Biggsa kojeg je umalo ubio planinski lav spasio je - medvjed!

9. Tradicionalna parada magaraca na Cvjetnicu otkazana je zbog straha za zdravlje i sigurnost. Vijeće u Hampshireu primilo je prigovore policije zbog problema i sigurnosti u prometu koje bi uzrokovali magarci.

10. 42-godišnji zabavljač Gary Connery skočit će sa 732 metra na hrpu kartonskih kutija s 'wingsuitom', odijelom s krilcima.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene