Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pećina, garderoba, potkrovlje bivše...

Jesu li ovo najčudnija mjesta na kojima su ljudi živjeli?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Neki ljudi, što silom prilika, što svojom željom, odabiru vrlo čudna mjesta na kojima će živjeti. Tako biraju pećine, potkrovlje, autobuse...

Život u tuđoj garderobi

Jedan 57- godišnji muškarac iz Fukoke je ostao zbunjen kada je primijetio da iz njegove kuhinje hrana neobjašnjivo nestaje. Kako je to trajalo jedno duže razdoblje, muškarac je postavio nadzornu kameru koja je snimila nepoznatog stanara. Kada je stigla policija pronašla je 58-godišnju ženu koja se včak godinu dana skrivala u obiteljskoj garderobi. Jela je i tuširala se kada vlasnika nije bilo u kući. Kako je ispričala policij, nije imala gdje živjeti pa se ušuljala u kuću dok je vlasnik bio na poslu.

Život s mrtvim cimerom

Charles Zigler iz Michigana živjela je punih 18 mjeseci s tijelom mrtvog cimera jer je bila usamljena. Naime, kada je muškarac preminuo, 67-godišnja žena nije prijavila njegovu smrt, već ga je okupala, odjenula i posjela u fotelju. Cijelo se vrijeme ponašala kao da je živ – razgovarala je s njim i presvlačila ga.

Život u trgovačkom centru

2003. godine, Michael Townsend i nekoliko njegovih prijatelja umjetnika su se uselili u neiskorišteni prostor u trgovačkom centru u Rhode Islandu. U centar su uspjeli unijeti čak dvije tone građevinskog materijala i izgraditi mali stan koji je bio zaklonjen od pogleda kupaca jer je bio okrenut prema betonskom zidu. Tako su živjeli čak četiri godine, a kada su otkriveni opravdavali su se tvrdnjom da je riječ o umjetničkom projektu, piše Listverse.com.

Život u Pećini


Četiri godine je na čudnom mjestu živio i jedan muškarac iz Meksika – u pećini. Pećina se nalazila na privatnom zemljištu, a on ju je uredio poput ptavoga doma. Nabavio je krevet, vrata, peć na drva i radio. Njegovu idila u pećini je prekinuta onoga trenutka kada je otkriven, a razotkrio ga je dim iz peći.

Život u potkrovlju bivše djevojke


Kada je jedna žena iz Južne Karoline začula zvukove koji su dolazili iz potkrovlja njezinoga stana. Kada su njezini sinovi otišli provjeriti o čemu se radi, imali su što vidjeti – bivšeg dečka svoje majke. Iako su prekinuli vezu 12 godina prije, on je nakon izlaska iz zatvora dva tjedna živio u njezinom potkrovlju.

>> Ovo su neki od najčudnijih zakona na svijetu!

Djevojčica iz Džungle


Djevojka koja je kao osmogodišnja djevojčica nestala u Kambodži, pronađena je u džungli 19 godina kasnije. Nije znala komunicirati i radije je puzala nego normalno hodala. Roditelji su je prepoznali zahvaljujući ožiljcima na ruci. Postojale su i sumnje da se radi o osmogodišnjoj djevojčici zbog mišljenja da ne bi sama uspjela preživjeti u takvim uvjetima, no otac je odbio napraviti DNK-a test.

Život u stanu od 1,5 kvadratnih metara


Čak 15 godina je jedan 50-godišnjak živio u sobici veličine 1,5 kvadratnih metara. U sobi je jedva bilo mjesta za njega. Ono što je još bizarnije, stanarinu je plaćao čak 340 eura mjesečno! Na pitanje kako je uspijevao živjeti u tako malom prostru, on je odgovorio: 'Dođem kući i odmah legnem u krevet'.

Život u školskom autobusu

Pročitajte i ovo Ilustracija Šetala se s muškarcem Strava na planini: Ženu pronašli mrtvu nakon što ju je progonio medvjed Anja Perković i Miljenko Gočin - 3 Detalji nesreće Zašto je sletio s ceste autobus pun djece? "Čovjek je bio odgovoran i procijenio da je bolje skliznuti u odvodni kanal"

Nakon što su im oba roditelja završila u zatvoru, 11-godišnja djevojčica i 5-godišnji dječak živjeli su u napuštenom školskom autobusu. Brigu je o njima trebala, navodno, preuzeti teta, ali ona nije imala vremena zbog posla pa su dane provodili u autobusu.

Život bez dodira s civilizacijom


Godine 1978. tim geologa u Sibiru je bio doslovno zaprepašten kada su otkrili šesteročlanu obitelj kako živi na planini, kilometrima udaljeni od civilizacije. Naime, obitelj Lykov je 1936. godine pobjegla od vjerskog progona i čak 40 godina živjela u divljini. Najmlađa djeca nikada nisu vidjela druge ljude osim članova svoje obitelji. Preživljavali su hraneći se povrćem.

Tri godine nakon što su ih otkrili, čak je troje djece preminulo u vrlo kratkom vremenskom razdoblju, a 1988. Godine preminuo je i otac te je ostala jedino Agafia koja je odlučila ostati na planini. Tamo je provela sljedećih 25 godina života.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene