Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

Meteorolog otkriva kakva nas promjena čeka od sredine idućeg tjedna

U većini nizina u unutrašnjosti zadržalo se tmurno i maglovito vrijeme, ponegdje i cijeli dan. Istodobno je na Jadranu i u višim predjelima bilo zamjetno svjetlije i toplije uz pregršt sunčana vremena. Vrlo slično očekuje se i slijedećih dana, pokazuje vremenska prognoza.

U subotu ujutro će u nizinama prohladno, tmurno i maglovito vrijeme, ponegdje uz slabu rosulju, što se može i dulje zadržati. Na Jadranu i u višim predjelima bit će pretežno sunčano. Jutarnja temperatura zraka u kontinentalnom dijelu iznosit će od šest do 11, na Jadranu uglavnom od 14 do 19 Celzijevih stupnjeva.

U nizinama središnje Hrvatske prijepodne će većinom biti magla i niskih slojevitih oblaka, ponegdje i slabe rosulje. Poslijepodne se mjestimice očekuju i sunčana razdoblja, o čemu će ovisiti i najviša dnevna temperatura zraka, koja će biti između 16 i 20 stupnjeva.

U istočnim predjelima očekuje se manje magle i niske naoblake, a poslijepodne i više sunčanih razdoblja pa će biti i malo toplije uz temperaturu od 18 do 21 stupnja.

Vrijeme će u gorskoj Hrvatskoj biti djelomice, a na sjevernom Jadranu pretežno sunčano i ugodno toplo. Vjetar će uglavnom biti slab. Prema otvorenom moru puhat će umjeren sjeverozapadnjak. Najviša temperatura u gorskom području iznosit će od 18 do 21, a na Jadranu od 22 do 25 stupnjeva.

U Dalmaciji će vrijeme biti sunčano, a vjetar slab. Jedino će prema otvorenom moru puhati umjeren sjeverozapadnjak. Bit će iznadprosječno toplo uz gotovo ljetnu temperaturu od 24 do 27 stupnjeva.

Jesen će se ipak ogledati u toplini mora koje je većinom 20 ili 21 stupanj, što je za kraj listopada dosta visoko i još uvijek podržava sezonu kupanja.

Pročitajte i ovo Zlatko Fumić, načelnik Brinja KAKO ĆE TO RIJEŠITI OPĆINA? Vode nemaju mjesecima, a kad je dobiju, nestane za nekoliko dana: "Molimo se za kišu"

Pročitajte i ovo Istraživanje javnog mnijenja o zadovoljstvu zdravstvom 8 ISTRAŽIVANJE DNEVNIKA NOVE TV Koliko su Hrvati zadovoljni zdravstvom? Situacija je alarmantna

Sljedećih dana u unutrašnjosti će ujutro i prijepodne i dalje biti magle i niskih slojevitih oblaka. Poslijepodne se očekuju i sunčana razdoblja, o čemu će ovisiti i najviša dnevna temperatura zraka.

Na moru će vrijeme biti pretežno sunčano i iznadprosječno toplo. Vjetar će biti slab, a prema otvorenom moru puhat će umjeren sjeverozapadnjak.

Od sredine tjedna prema vikendu očekuje se promjena vremena koje će raspršiti maglu i donijeti kišne oblake. O tome će više biti u narednim prognozama.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene