Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VREMENSKA PROGNOZA

Kad će prestati kiša? Meteorolog Ivan Čačić otkriva kakvo nas vrijeme čeka idućih dana

Dugotrajno vruće i sušno razdoblje, koje završava s naglim prodorom vlažnog i zamjetno svježijeg zraka, ključan je uvjet za nastanak vremenskih nepogoda koji su, prema najavama, u četvrtak zahvatile veći dio zemlje.

U subotu ujutro očekuje se nastavak nestabilnog vremena s kišom te lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Ponegdje će biti obilnih oborina, osobito u gorskom području. U unutrašnjosti će mjestimice puhati umjeren sjeveroistočnjak i sjeverac, ponegdje s jakim udarima. Na sjevernom Jadranu zapuhat će umjerena i jaka bura koja će sve više jačati pa će ponegdje biti olujnih i orkanskih udara. Najniža jutarnja temperatura u kopnenim krajevima iznosit će između devet i 14, na Jadranu od 16 na sjevernom do 23 Celzijeva stupnja na južnom dijelu.

U većem dijelu dana u središnjoj Hrvatskoj vrijeme će biti oblačno s povremenom kišom. Prema kraju dana doći će do prestanka kiše, a u noći i do djelomičnog razvedravanja. Puhat će slab do umjeren sjeveroistočnjak. Bit će zamjetno hladnije uz najvišu temperaturu od 12 do 14 stupnjeva.

U istočnim predjelima vrijeme će biti oblačno i svježe, povremeno s kišom. Puhat će slab do umjeren sjevernjak i sjeverozapadnjak, rekao je tijekom vremenske prognoze Dnevnika Nove TV meteorolog Ivan Čačić.

U gorskoj Hrvatskoj bit će pretežno oblačno, povremeno s kišom, mjestimice obilnijom. Na sjevernom Jadranu će vrijeme biti vrlo promjenljivo, povremeno s kišom i grmljavinom te lokalnim neverinima. U gorju će puhati mjestimice umjeren, na udare i jak sjeveroistočnjak, a na Jadranu umjerena i jaka, podno Velebita i olujna bura s orkanskim udarima. Najviša temperatura u gorskom području iznosit će od devet do 13, a na Jadranu od 17 do 22 stupnja.

U Dalmaciji će vrijeme biti promjenljivo oblačno, ponegdje uz kišu te pljuskove i grmljavinu, a lokalno se očekuju i neverini. Puhat će slaba i umjerena, ponegdje i jaka bura s olujnim udarima, prema otvorenom moru sjeverozapadnjak, a na jugu u prvom dijelu dana jugozapadnjak. Poslijepodne će temperatura iznositi od 22 do 27 stupnjeva.

Pročitajte i ovo Davor Filipović, ministar gospodarstva i održivog razvoja Najavio promjenu u upravljanju Ministar Filipović ekskluzivno u Dnevniku Nove TV otkriva što će biti s hrvatskim članovima Uprave Ine: "Srijeda je dan kad će biti donesene odluke"

Pročitajte i ovo Prikaz prevrtanja kamiona zbog nevremena - 1 puhao olujni vjetar Pogledajte animaciju: Kako je došlo do prevrtanja kamiona u Čazmi? Moraju se poklopiti ovi faktori

Sljedećih će dana u unutrašnjosti vrijeme barem djelomice biti sunčano uz zamjetno svježija jutra, osobito u gorju. Mjestimice će još biti malo kiše i to uglavnom u gorskom području.

Na Jadranu će tijekom narednih dana vrijeme većinom biti sunčano i svježije, povremeno s umjerenom naoblakom. Ponegdje će na sjevernom dijelu puhati jaka bura.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene