Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VREMENSKA PROGNOZA

Pripremite kišobrane i kabanice: Meteorolog otkriva kakvo nas vrijeme očekuje do kraja tjedna

Sljedećih nekoliko dana očekujemo više kišnih oblaka nego sunčanih razdoblja, osobito na Jadranu i u priobalju, gdje će petak biti i obilnih oborina. Temperatura zraka postupno će rasti. i to najviše od sredine sljedećeg tjedna.

I četvrtak ujutro u središnjim i istočnim predjelima još će biti djelomice sunčano. Na Jadranu će, uz sve više oblaka, zapuhati jugo s kojim ponegdje u Dalmaciji može biti malo kiše. Najniža jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti će iznositi od -1 do dva, a na moru od sedam do 12 Celzijevih stupnjeva.

U središnjoj Hrvatskoj sutra će biti djelomice sunčano, ali će doći do postupnog porasta naoblake. Navečer i u noći na petak mjestimice će biti kiše i to najprije na karlovačkom području. U četvrtak će temperatura iznositi od 16 do 19 stupnjeva.

U istočnim predjelima prijepodne će vrijeme biti djelomice sunčano, a zatim će s postupnim porastom naoblake tijekom noći mjestimice biti kiše. Poslijepodne će temperatura iznositi od 17 do 19 stupnjeva, rekao je meteorolog Ivan Čačić u Dnevniku Nove TV.

U gorskoj Hrvatskoj i na sjevernom Jadranu vrijeme će biti umjereno i znatno oblačno. Mjestimice će biti kiše, uglavnom u drugom dijelu dana. Na Jadranu će puhati jugo koje će sve više jačati. Najviša dnevna temperatura većinom će iznositi od 14 do 18 stupnjeva.

U Dalmaciji će biti umjereno do pretežno oblačno, a mjestimice će biti kiše i to najviše u drugom dijelu dana. Puhat će umjereno i jako jugo koje će sve više jačati ponegdje i na olujno. Poslijepodne temperatura iznosit će od 16 do 19 stupnjeva.

Pročitajte i ovo Ivan Tolj, umirovljeni general-bojnik udbaško-kosovske metode Umirovljeni general Tolj oštro o prijedlogu pomilovanja Perkovića i Mustača: "Vrlo je nezgodno ako vidite sličan rukopis 30 godina kasnije. Ovo nije bezazleno"

Pročitajte i ovo Ante Žužul, kooperant DIV Grupe DIONICA Dugo Selo - Križevci Problemi Debeljakove DIV grupe prelijevaju se na kooperante: "Na rubu smo egzistencije, prodajem strojeve da bih mogao platiti ljude"

U unutrašnjosti će u idućim danima biti toplije, no u petak će vrijeme biti nestabilno. Tad, uz pljuskove i grmljavinu, može pasti i veća količina oborine. U subotu će doći do prolaznog smirivanja vremena, a u nedjelju ponovno može biti kiše, ponegdje i grmljavine. Za vikend će na kopnu biti vjetrovito, uz umjeren do jak jugozapadnjak.

Na Jadranu će u petak biti nestabilno s češćom i lokalno obilnom kišom, ponegdje pljuskovima i grmljavinom, osobito u Dalmaciji. Za vikend će biti sunčanije, ali ne i posve stabilno, pa je moguć još poneki pljusak, osobito u nedjelju. Jugo će u subotu prolazno oslabjeti i okrenuti na jugozapadnjak.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene