Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

Htjeli biste slobodno vrijeme provesti na otvorenome? Meteorolog otkriva što nas čeka do kraja tjedna

Nakon kraćeg pogoršanja u ponedjeljak, vrijeme se u cijeloj zemlji stabiliziralo. Vjetar na moru i u Slavoniji polako slabi i pred nama je, pokazuje vremenska prognoza, nekoliko vrlo ugodnih i sunčanih dana.

U srijedu će od jutra u cijeloj zemlji biti sunčano, na kopnu uz malu do umjerenu naoblaku, osobito u Slavoniji i Baranji. Vremenska prognoza pokazuje da će puhati slab do umjeren vjetar, većinom sjeverozapadni, a samo na sjevernom Jadranu bura. Najniža jutarnja temperatura na kopnu će iznositi od -6 do dva, a na obali od tri do šest stupnjeva.

U središnjoj Hrvatskoj će i u nastavku dana biti sunčano uz malo oblaka. Puhat će slab jugozapadni vjetar, pa će biti i prilično toplo s najvišom temperaturom od 13 do 15 stupnjeva, rekao je u Dnevniku Nove TV meteorolog Nikola Vikić-Topić.

U Slavoniji, Baranji i Srijemu vrijeme će tijekom dana biti pretežno sunčano uz manje oblaka i vjetra nego ujutro. Puhat će samo slab sjeverozapadnjak, a temperatura će se kretati oko ugodnih 13-14 stupnjeva.

U Istri, na Kvarneru te u Gorskom kotaru i Lici poslijepodne će sunčano, uz malo oblaka, i ugodno toplo. Vjetar će biti slab, zapadni i sjeverozapadni, a u gorju jugozapadni. Temperatura će na obali iznositi od 12 do 14, a u gorju i unutrašnjosti Istre stupanj ili dva manje.

I u Dalmaciji će vrijeme biti pretežno vedro, samo prolazno uz malo oblaka. Puhat će slab, a na otocima i umjeren sjeverozapadni vjetar. Najviša temperatura iznosit će 14-15 stupnjeva.

Pročitajte i ovo Dinka Čorkalo Biruški, profesorica Filozofskog fakulteta u Zagrebu važno je djelovati Voditeljica istraživanja o hrvatskom društvu u koroni: "Ne može premijer kazati 'da se mene pita ne bih uložio ni lipu u kampanju cijepljenja'"

Pročitajte i ovo Dizajni kovanice eura - 4 NACIONALNE KOVANICE Što na kovanicama eura imaju druge države? Od životinja preko monarha pa sve do - Venere

I u četvrtak će u kopnenim krajevima vrijeme biti sunčano i toplo. Samo će ujutro biti hladno, mjestimice uz maglu. U petak poslijepodne doći će do naoblačenja pa će navečer padati kiša, a zapuhat će i umjeren sjeverac. U subotu će vrijeme biti promjenjivo oblačno, no većinom suho i osjetno hladnije.

Na Jadranu će u četvrtak biti sunčano i toplo, na zapadu Istre bit će i magle. U petak će zapuhati slabo do umjereno jugo i malo će se naoblačiti, a na sjeveru će navečer biti i kiše. U noći na subotu zapuhat će jaka bura, koja će se do jutra proširiti na cijelu obalu, pa će subota biti hladnija.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene