Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pristaše Štimca proglasile predsjednikom HNS-a!

UŽIVO: Izvanredna skupština poništila izbor Markovića, izabrala Štimca!

U tijeku je Izvanredna skupština HNS-a na kojoj Štimac pokušava srušiti Vlatka Markovića...

Izvanrednu sjednice Skupštine HNS-a sazvala su 23 skupštinara naklonjena Igoru Štimcu. Glavni tajnik HNS-a Zorislav Srebrić pak slavodobitno je objelodanio dopis Uefe i Fife u kojem se može pročitati kako krovna europska i svjetska nogometna organizacija neće priznati odluke donesene na sutrašnjoj Skupštini, no Štimca to izvješće nimalo nije obeshrabrilo.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sutkinja odbacila tužbu 'Marković nije diskriminirao gay populaciju' Slika nije dostupna Tužili ga Iskorak i Kontra Vlatko Marković u Beču umjesto na sudu zbog izjave o gay populaciji

Sjednica je započela u 9 sati u zagrebačkom hotelu Westin, a Štimac pokušava dobiti kvorum od najmanje 25 skupštinara što misli da bi mu bilo dovoljno za preuzimanje uloge predsjednika HNS-a.

Dugogodišnji tajnik HNS Ivan Brleković otvorio je izvanrednu sjednicu Skupštine HNS-a koju su zatražila 23 skupštinara. Brleković je prvo pokazao pismo podrške udruge Zajedno za Dinamo.

„Možda je pretenciozno da nas nazivaju herojima jer smo se usudili suprotstaviti se onima koji drmaju hrvatskim nogometom već godinama“, kazao je Brleković.

Brleković je objasnio gdje je pravno uporište za sazivanje ove sjednice. Vratio se na Izbornu skupštinu od 17. prosinca 2010.

„Taj cirkus je započeo u Udruzi 1. HNL kada su putem faksa, e-mail ili telefona izabrani Robert Špehar i Branko Laljak za predstavnike Udruge u Skupštini. Ključan je bio glas RNK Split, a potpis na faks poruku stavio je Slaven ili Jozo Žužul koji su kazneno gonjeni. Taj potpis je protuzakonit. Drugi slučaj priča s predstavnikom Dubrovačko-neretvanske županije Previšićem. Osim toga, Zdravko Mamić nije imao pravi biti na Skupštini 17. Prosinca 2010. Zašto? Ako je vjerovati medijima, Županijski sud u Varaždinu podnio je kaznenu prijavu protiv Mamića zbog 'torbarenja' dionicama. Ako je Reni Sinovčiću zabranjeno, moralo je to biti i Mamiću. Ako smo svi jednaki pred zakonom u pravnoj državi u Hrvatskoj.“

Brleković se zatim osvrnuo na nedavni dopis Uefe i Fife u kojem stoji kako dvije krovne nogometne organizacije neće priznati zaključke današnje Skupštine.

„Mi ni na koji način ne želimo dovoditi autoritet Uefe i Fife. To su samostalne organizacije. Krajnje je sumnjivo da bi Uefa i Fifa slali na jednom komadu priopćenje. Ovdje nije riječ o upletanju politike u nogomet. Situacija u Poljskoj i Francuskoj sasvim je drugačija nego u Hrvatskoj. Skupština ima 49 članova, a ovdje nas ima 25 ili 26. Valjda smo mi jednako vrijedni. Možda su bili na ručku s predsjednikom Uefe Michelom Platinijem, kako se jedan od članova HNS-a pohvalio. Siguran sam da Uefa poštuje osnovno pravilo da se čuje i druga strana.''

''Štimac nije neki tajkun koji se zaletio na mjesto predsjednika HNS-a. U Uefi dobro znaju tko je Igor Štimac. Uefa će nakon ove sjednice Skupštine dobiti komplektno izvješće. Neka nitko ne misli da nas može plašiti fotokopijom bez memoranduma. Marković je sazvao redovnu, izvještajnu Skupštinu na kojoj treba donijeti financijsku plan, a to je moralo biti donijeti do kraja veljače. To je uostalom grubo kršenje zakona jer Izvršni odbor ne smije donositi proračun. Ja znam da Marković ništa ne zna i ne zna što se događa. Postao je predmet grube manipulacije. No, HNS nitko nema pravo privatizirati."

Tročlana Verifikacijska komisija bit će u sastavu: Zebec, Bajlo, Miculinić. Predsjednik komisije Dražen Zebec istakao je kako je na Skupštini nazočno 25 članova Skupštine od njih ukupno 49.

„Svi su predali dokumente kojima dokazuju da nisu kazneno gonjeni“, kratko je utvrdio Zebec, a predsjedavajući Igor Štimac zaključio je kako postoji kvorum.

Sjednica je u tijeku, uskoro opširnije...

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene