Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tema dana

Zadiru li nove tehnologije previše u intimu ljudi?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Držanje koraka s tehnologijom je danas postalo nepisano pravilo za mnoge. No korištenjem novih tehnoloških rješenja sve više izlažemo svoju privatnost onima, koji su i više nego sposobni doći do naših osobnih podataka.

OSTAVITE SVOJE KOMENTARE NA TEMU DANA NA FACEBOOKU, TWITTERU i BLOG.hr-u, A NAJZANIMLJIVIJE ĆEMO PROČITATI U VIJESTIMA NOVE TV U 17 SATI I U DNEVNIKU NOVE TV U 19:15 SATI.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ključ infrastruktura KORISNO ZNATI U nepogodama ne tražite spas u novim tehnologijama Slika nije dostupna Tema dana Tko je kriv za ovu kaznu?

Najnoviji primjer je program iSpy, kojeg nisu razvili hakeri, već znanstvenici sa Sveučilišta u Sjevernoj Karolini. On ima nevjerojatnu sposobnost čitanja sadržaja na vašem mobitelu čak i ako se kamerom bilježi samo odraz u prozoru ili sunčanim naočalama, čak na udaljenosti i do 60 metara.

Primjera ima mnogo, a popularnost pametnih telefona i tableta 'zainteresirala' je i hakere koji će, osim računala, u budućnosti sve više napadati i mobilne uređaje, odnosno njihove operativne sustave - Android, iOS i Microsoftov Mango.

Često smo i sami krivi za curenje osobnih podataka zbog inertnog odabira zaporki koje su često toliko jednostavne da hakerima ne predstavljaju čak niti izazov. Primjeri istih su šifre poput '123456' i 'abc123'.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene