Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U ponedjeljak je u Haagu pred Međunardonim sudom pravde počela glavna rasprava u postupku u kojem se Hrvatska i Srbija međuosobno tuže za genocid u Domovinskom ratu.


OSTAVITE SVOJE KOMENTARE NA FACEBOOKU I TWITTERU, A NAJZANIMLJIVIJE ĆEMO PROČITATI U VIJESTIMA NOVE TV U 17 SATI!

U ponedjeljak je u Haagu pred Međunardonim sudom pravde počela glavna rasprava u postupku u kojem se Hrvatska i Srbija međuosobno tuže za genocid u Domovinskom ratu od 1991. do 1995. godine. S iznošenjem argumenata počela je hrvatska strana, nakon čega će argumente iznositi Srbija. U iduća četiri tjedna obje zemlje će dokazima i svjedocima braniti svoje tužbe.

Vezani članci Slika nije dostupna Povijesna presuda uživo na Novoj TV i Dnevnik.hr Slika nije dostupna Hrvatska potrošila više od 28 milijuna kuna na tužbu protiv Srbije

Tijekom rasprave voditeljica hrvatskog tima Vesna Crnić-Grotić, pokazala je video iz Vukovara 1991. godine, nakon što ga je preuzela srpska strana. Na snimci se mogla vidjeti razina razaranja na tom području. Crnić- Grotić napomenula je kako je to bio pokušaj uništenja jedne skupine genocidnim aktivnostima.

Crnić-Grotić: Možete utvrditi da je u Hrvatskoj počinjen genocid

Prema hrvatskoj tužbi, tijekom rata je počinjeno djelo genocida etničkim čišćenjem hrvatskih stanovnika, a od Srbije se traži kazna za počinitelje genocida, kao i istina o nestalim hrvatskim državljanima.

Srbija također zahtjeva kažnjavanje počinitelja genocida,a među zahtjevima je i ukidanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja.

U današnjoj Temi dana pitamo vas - Što vi očekujete od suđenja za genocid u Haagu?

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook