Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

'Ne popuštajte tom sekulariziranom mentalitetu koji nudi suživot kao pripravu ili čak kao zamjenu za brak!', istaknuo je Papa na misi na hipodromu.


OSTAVITE SVOJE KOMENTARE NA TEMU DANA NA FACEBOOKU, TWITTERU i BLOG.hr-u, A NAJZANIMLJIVIJE ĆEMO PROČITATI U VIJESTIMA NOVE TV U 17 SATI I U DNEVNIKU NOVE TV U 19:15.

Po riječima Svetog Oca, koje je izrekao na hrvatskom jeziku, u današnjem je društvu više no ikad žurno potrebna nazočnost uzornih kršćanskih obitelji. 'Moramo na žalost ustanoviti, da se, posebno u Europi, širi sekularizacija koja Boga života gura na rub te donosi rastuću razjedinjenost obitelji. Apsolutizira se sloboda bez odgovornosti za istinu, i njeguje se, kao ideal, individualno dobro preko potrošnje materijalnih dobara te površnih iskustava, ne vodeći računa o kvaliteti odnosa s osobama i o najdubljim ljudskim vrijednostima; ljubav se svodi na sentimentalni osjećaj i zadovoljavanje nagonskih poriva, bez nastojanja da se stvore trajne veze međusobne pripadnosti i bez otvorenosti životu', upozorio je Papa.

Vezani članci Slika nije dostupna Skandali koji su obilježili 2013. godinu Slika nije dostupna Tinejdžer vjeruje da je njegov tumor izliječio papa Benedikt XVI

Pozvao je da se odupremo tom mentalitetu, jer uz riječ Crkve, veoma je važno, kako je dodao, i svjedočenje te zauzetost kršćanskih obitelji, vaše konkretno svjedočanstvo, posebno kao potvrda nepovredivosti ljudskoga života od začeća do njegova prirodnoga skončanja, što je jedinstvena i nezamjenjiva vrijednost obitelji utemeljene na braku i na potrebi zakonskih odredbi koje bi podupirale obitelji u zadaći rađanja i odgoja djece.'Drage obitelji, budite hrabre!', poručio je Sveti Otac ponovno na hrvatskom jeziku. 'Ne popuštajte tom sekulariziranom mentalitetu koji nudi suživot kao pripravu ili čak kao zamjenu za brak!', istaknuo je Papa na misi na hipodromu.