Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tema dana

Što mislite o pozivu Crkve da se Hrvati odupru sekularizmu?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Ne popuštajte tom sekulariziranom mentalitetu koji nudi suživot kao pripravu ili čak kao zamjenu za brak!', istaknuo je Papa na misi na hipodromu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 2011. godine VELIKA FOTOGALERIJA Prisjetite se posjeta Benedikta XVI. Hrvatskoj: Družio se s mladima, na hipodromu okupio gotovo pola milijuna ljudi Papa Benedikt XVI. - 1 U VATIKANU Preminuo bivši papa Benedikt XVI., mjesecima je teško govorio i bio fizički slab

OSTAVITE SVOJE KOMENTARE NA TEMU DANA NA FACEBOOKU, TWITTERU i BLOG.hr-u, A NAJZANIMLJIVIJE ĆEMO PROČITATI U VIJESTIMA NOVE TV U 17 SATI I U DNEVNIKU NOVE TV U 19:15.

Po riječima Svetog Oca, koje je izrekao na hrvatskom jeziku, u današnjem je društvu više no ikad žurno potrebna nazočnost uzornih kršćanskih obitelji. 'Moramo na žalost ustanoviti, da se, posebno u Europi, širi sekularizacija koja Boga života gura na rub te donosi rastuću razjedinjenost obitelji. Apsolutizira se sloboda bez odgovornosti za istinu, i njeguje se, kao ideal, individualno dobro preko potrošnje materijalnih dobara te površnih iskustava, ne vodeći računa o kvaliteti odnosa s osobama i o najdubljim ljudskim vrijednostima; ljubav se svodi na sentimentalni osjećaj i zadovoljavanje nagonskih poriva, bez nastojanja da se stvore trajne veze međusobne pripadnosti i bez otvorenosti životu', upozorio je Papa.

Pozvao je da se odupremo tom mentalitetu, jer uz riječ Crkve, veoma je važno, kako je dodao, i svjedočenje te zauzetost kršćanskih obitelji, vaše konkretno svjedočanstvo, posebno kao potvrda nepovredivosti ljudskoga života od začeća do njegova prirodnoga skončanja, što je jedinstvena i nezamjenjiva vrijednost obitelji utemeljene na braku i na potrebi zakonskih odredbi koje bi podupirale obitelji u zadaći rađanja i odgoja djece.'Drage obitelji, budite hrabre!', poručio je Sveti Otac ponovno na hrvatskom jeziku. 'Ne popuštajte tom sekulariziranom mentalitetu koji nudi suživot kao pripravu ili čak kao zamjenu za brak!', istaknuo je Papa na misi na hipodromu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene