Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Tijekom velikih vrućina mnogi potraže spas u klima uređajima.


OSTAVITE SVOJE KOMENTARE NA TEMU DANA NA FACEBOOKU, TWITTERU i BLOG.hr-u, A NAJZANIMLJIVIJE ĆEMO PROČITATI U VIJESTIMA NOVE TV U 17 SATI.

No, velike promjene temperatura i šok koji tijelo doživljava mogu biti pogubne. Tome u prilog ide i smrtni slučaj dječaka od jedne i pol godine koji je preminuo nakon izlaska iz klimatiziranog automobila. Liječnici su ustanovili da je dijete preminulo od zastoja srca.

Vezani članci Lidija Srnec i Barbara Štrbac Stručnjakinja o klimatskim promjenama: "Usporedbe radi - kad ste zdravi, vaša je temperatura ispod 37. Ako poraste za stupanj, bolesni ste" Problemi Petrinjaca u kontejnerima - 1 Petrinjci koji od potresa žive u kontejnerima nemaju dovoljno pitke vode: "Deset litara dobiješ za deset dana na ovoj vrućini. Svi su nas zaboravili''

Dječak je s roditeljima putovao iz Švedske za BiH, a u automobilu je temperatura bila za više od 20 stupnjeva niža od vanjske. Po dolasku kući roditelji su dječaka izvadili iz automobila i on je istog trenutka doživio temperaturni šok, koji je doveo do prestanka rada srca i smrti djeteta.

Hrvatski zavod za javno zdravstvo, Ministrstvo zdravlja i liječnici još jednom upozoravaju građane da temepratura u klimatiziranim prostorima smije biti tek nekoliko stupnjeva niža od vanjske.

Pazite li da klima uređaj ne namjestite na prenisku temperaturu?

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.