Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tema dana

Pazite li da klima uređaj ne namjestite na prenisku temperaturu?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tijekom velikih vrućina mnogi potraže spas u klima uređajima.

OSTAVITE SVOJE KOMENTARE NA TEMU DANA NA FACEBOOKU, TWITTERU i BLOG.hr-u, A NAJZANIMLJIVIJE ĆEMO PROČITATI U VIJESTIMA NOVE TV U 17 SATI.

Pročitajte i ovo Pomama za klima uređajima, ilustracija - 3 sve su naprednije Spas kod paklenih vrućina: Reporter Dnevnika Nove TV provjerio cijene i modele, ali i potencijalne opasnosti klima-uređaja Ilustracija Toplinski val Bit će pakleno: Nikamo bez bočice vode, DHMZ poslao upozorenje

No, velike promjene temperatura i šok koji tijelo doživljava mogu biti pogubne. Tome u prilog ide i smrtni slučaj dječaka od jedne i pol godine koji je preminuo nakon izlaska iz klimatiziranog automobila. Liječnici su ustanovili da je dijete preminulo od zastoja srca.

Dječak je s roditeljima putovao iz Švedske za BiH, a u automobilu je temperatura bila za više od 20 stupnjeva niža od vanjske. Po dolasku kući roditelji su dječaka izvadili iz automobila i on je istog trenutka doživio temperaturni šok, koji je doveo do prestanka rada srca i smrti djeteta.

Hrvatski zavod za javno zdravstvo, Ministrstvo zdravlja i liječnici još jednom upozoravaju građane da temepratura u klimatiziranim prostorima smije biti tek nekoliko stupnjeva niža od vanjske.

Pazite li da klima uređaj ne namjestite na prenisku temperaturu?

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene