Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Vlada je zbog predstojećih reformi, uslijed kojih će čelnicima pojedinih državnih zavoda i agencija navodno biti povećan opseg posla, rad spomenutih državnih dužnosnika odlučila 'adekvatno valorizirati' povišicom plaće.


SVOJE KOMENTARE OSTAVITE NA FACEBOOKU I TWITTERU, A NAJZANIMLJIVIJE ĆEMO PROČITATI U VIJESTIMA NOVE TV U 17 SATI.

Vlada je današnjim izmjenama Zakona o obvezama i pravima državnih dužnosnika predložila povećanje koeficijenata za izračun plaća dijelu državnih dužnosnika, uključujući čelnike Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, HZZO-a i HZMO-a. Koeficijent se povećava i njihovim zamjenicima.

>> Poticaj za reforme: Vlada diže plaće čelnicima državnih zavoda i agencija

Vezani članci Bolnička čekaonica (Foto: Dnevnik.hr) Prekipjelo im: Liječnici pokreću akciju povlačenja suglasnosti za prekovremeni rad Veliki prosvjed Hrvatska mora bolje popunio glavni gradski Trg (Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL) I strani mediji pišu o prosvjedu učitelja: "Predugo smo šutjeli. Ovo je štrajk za dostojanstvo i bolje obrazovanje"

Obrazlažući povišicu, ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić rekao je da će tako biti omogućeno da, zbog predstojećih reformi s kojima će se morati uhvatiti u koštac, čelnici spomenutih institucija budu 'adekvatno valorizirani'.

Kako komentirate povećanje plaća dijelu državnih dužnosnika?

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook