Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U Twitteru razmišljaju o softveru sličnom Facebooku Home koji bi na početne ekrane telefona koji rade na Androidu prikazivao obavijesti s Twittera


Glasine o telefonu kojeg priprema Facebook internetom su kružile godinama, a Zuckerberg je nedavno, umjesto samo jednog telefona, predstavio Facebook Home, softver namijenjen korisnicima telefona koji rade na Androidu koji će milijunima korisnika donijeti novitete s Facebooka na početni zaslon njihovih telefona.

Vezani članci Slika nije dostupna Facebook će prikazivati reklame na ekranima pametnih telefona! Slika nije dostupna Zuckerberg predstavio Facebook Home za Androide!

Pogledajte sedam najvažnijih događaja u povijesti Twittera!

Facebook Home trenutno je dostupan korisnicima samo nekih modela Android pametnih telefona, a o sličnoj opciji, odnosno o prikazivanju tvitova na početnom ekranu pametnih telefona sada razmišljaju i u Twitteru. Tako je Michael Sippey iz Twittera na jednoj konferenciji odgovarao na pitanja o navodnom Twitter telefonu te je rekao kako u njegovoj kompaniji prate puno stvari na Androidu, a jedna od tih stvari je i Facebook Home.

'Volio bih tamo vidjeti i tvitove. Pa ćemo vidjeti', rekao je Sippey i time pokrenuo glasine kako i Twitter priprema verziju Facebook Homea putem koje bi se tvitovi i druge obavijesti s ove mreže prikazivale na početnom ekranu pametnih telefona.

Na Business Insideru kažu kako je, za razliku od npr. iOS-a, Android otvoren sustav koji developerima omogućuje razvoj aplikacija s dubokom integracijom u sam operativni sustav koje zamjenjuju klasičan početni ekran Androida – na tom principu radi Facebook Home, a mogao bi raditi i Twitterov softver.

Zuckerberg predstavio Facebook Home za Androide!

Za razliku od Facebooka na čijem se ekranu prikazuju obavijesti, statusi i fotografije prijatelja sa Zuckerbergove mreže, korisnici Twittera bi na svojim mi početnim ekranima, među inim, mogli pratiti i obavijesti povezane s hashtagovima i tako pratiti određene teme/događaje koji ih zanimaju.

Michael Sippey nije dao neke konkretnije informacije vezane uz njihov potencijalni softver tako da još nije poznato je li ova kompanija uopće počela s njegovim razvojem, odnosno kada bi ga mogli predstaviti.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju