Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hibridno računalo

Stiže nova verzija Appleovog tableta – iPad Pro!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nova verzija iPada navodno će biti hibrid između tableta i prijenosnika koji će imati ekran dijagonale 12 inča te će se s njim moći povezati dodatna tipkovnica

Kada je Steve Jobs predstavio prvi model iPada najavio je kako dolazi novo (postPC) razdoblje u kojem će se informacijama na internetu pristupati ponajviše putem mobilnih uređaja i tableta, a ne putem računala. Iako su mnogi bili skeptični prema iPadu i tabletima, pokazalo se da je Jobs bio u pravu jer je posljednjih godina zabilježen veliki porast prodaje tableta, dok je prodaja osobnih i prijenosnih računala u padu te su tableti (od kojih je iPad i dalje najprodavaniji) mnogima zamijenili prijenosnike.

Pogledajte novitete koje Apple priprema za sljedeću godinu

Nakon klasičnog iPada, ova je kompanija predstavila i manji model svog tableta, a u posljednje se vrijeme na internetu pojavljuje sve više glasina o tome kako Apple trenutno razvija i još jedan model ovog uređaja koji će imati ekran dijagonale oko 12 inča. Također, pojavile su se i informacije o novom prijenosnom računalu kojeg trenutno priprema ova kompanija te bi ovaj uređaj trebao 'zauvijek promijeniti laptope'.

Na Business Insideru vjeruju kako ovo nisu dva odvojena projekta, već je riječ o jednom hibridnom uređaju nazvanom iPad Pro u kojem bi Tim Cook i ekipa trebali ujedini najbolje od oba svijeta – prenosivost i jednostavnost tableta s produktivnošću i (odvojivom) tipkovnicom prijenosnih računala poput njihovog popularnog MacBooka Air. Ovakvi hibridni modeli nisu novost na tržištu te je Asus sa svojim Transformerom bio jedna od prvih kompanija koja je predstavila ovakav uređaj, a sličan je uređaj (Surface) predstavio i Microsoft.

'Najbolji tablet na svijetu postao je još bolji!'

Službenih informacija o Appleovom hibridnom tabletu/računalu trenutno nema, no dosadašnje glasine kažu da možemo očekivati ekran osjetljiv na dodir dijagonale oko 12 inča, dodatnu odvojivu tipkovnicu te vjerojatno novu generaciju A8 procesora. Neki analitičari vjeruju da bi Appleovo predstavljanje ovakvog uređaja moglo dodatno popularizirati ovu kategoriju hibridnih računala i donijeti ovoj kompaniji dodatni izvor zarade.

Osim ovog uređaja, Apple bi ove godine trebao predstaviti i nasljednike iPad Air i mini tableta, a sva tri modela očekujemo negdje u drugoj polovici godine, najvjerojatnije na jesen.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene