Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odlazi odmah!

Šok u Microsoftu: Steven Sinofsky napušta kompaniju!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Šef Windows divizije, čovjek koji je nedavno vodio predstavljanje Windowsa 8 i kojeg su mnogi smatrali budućim šefom Microsofta napušta kompaniju!

Steven Sinofsky, predsjednik Microsoftove Windows divizije koji je nedavno vodio konferencije na kojima je ova kompanija predstavila svoje ovogodišnje najvažnije proizvode – Windows 8 i tablet Surface, napušta Microsoft. Iz ove kompanije nisu objavili razloge njegova odlaska, već su rekli da su ovu odluku donijeli obostrano, zahvalili su mu na svemu što je do sada napravio te su objavili da će njegovo mjesto zauzeti Julie Larson-Green, a promjene stupaju na snagu – odmah.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nepoznat široj javnosti Nasljednik Ballmera i Gatesa: Evo tko će biti novi šef Microsofta! Slika nije dostupna Novosti iz Microsofta Vraća li se ‘Start’ izbornik na Windows platformu?

Direktor Microsofta prezentirao najnoviji tablet kad ono...

Razloge za odlazak Sinofskog zato imaju mediji pa su tako na All Things D objavili da on 'nije bio timski igrač' te da uopće nije bio popularan među drugim direktorima u kompaniji i podsjećaju da je zbog sličnog razloga Scott Forstall nedavno napustio Apple.

Sinofsky je u Microsoftu još od 1989. godine, a odjel Windowsa preuzeo je 2009. godine, nakon što je dugo vremena radio na razvoju Officea.

Steve Ballmer zahvalio mu se na dosadašnjem radu u kompaniji te je napomenuo da je Microsoft s proizvodima poput Windowsa 8, Windows Phonea 8, Surfacea i drugih sada ušao u novo razdoblje te da će u budućnosti nastaviti s 'integriranim i još bržim razvojnim ciklusima' njihovih proizvoda.

Velike promjene u Appleu: Odlazi krivac za debakl s kartama u iOS-u!

'Ovo je šokantna vijest. To je veliko iznenađenje', komentirao je novinarima BBC-a Brendan Barnicle iz analitičke kompanije Pacific Crest Securities dodavši da su mnogi analitičari smatrali da bi upravo Sinofsky u budućnosti mogao zamijeniti Ballmera i postati izvršni direktor Microsofta

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene