Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Mediji tvrde kako je Microsoft napokon našao novog izvršnog predsjednika – dugogodišnjeg zaposlenika kompanije Satyu Nadella.


Steve Ballmer početkom rujna prošle godine iznenađujuće je najavio kako se njegovo vrijeme u Microsoftu bliži kraju te da će se tijekom sljedećih godinu dana povući s mjesta izvršnog predsjednika, a od te najave Microsoft, ali i brojni mediji cijelo vrijeme traže njegovog nasljednika.

Ovo su kandidati za nasljednika Stevea Ballmera!

Vezani članci Kuća Billa i Melinde Gates u Del Maru Pogledajte kuću na koju je Gates prije godinu dana spiskao 43 milijuna dolara, kome će ona pripasti nakon razvoda? Bill i Melinda Gates Evo što sve obuhvaća Gatesovo bogatstvo vrijedno nevjerojatnih 130 milijardi dolara i što bi sve moglo pripasti uskoro bivšoj supruzi!

Kao jedan od najvećih kandidata spominjao se bivši Nokijin CEO Stephen Elop koji je, nakon što je preuzeo čelno mjesto finske mobilne kompanije, prvo dogovorio suradnju s Microsoftom na području mobilnih operativnih sustava, da bi na kraju prodao ovu kompaniju Microsoftu. Kako prenose na Huffington Postu, u Microsoftu su, pored Elopa, razmišljali i o nekim velikim 'korporativnim zvijezdama' koje bi mogle zamijeniti Ballmera te su razgovarali s izvršnim direktorom Forda Alanom Muallyom i izvršnim direktorom Ericssona Hansom Vestbergom.

Ipak, nakon brojnih objavljenih razgovora, posljednje informacije dobivene od 'pouzdanih izvora' kažu da su u ovoj kompaniji na kraju ipak odustali od tih velikih i poznatih imena te su se odlučili na 'interno rješenje' – iako službenih informacija iz Microsofta još nema, čini se da će sljedeći izvršni direktor ove kompanije i nasljednik Stevea Ballmera i Billa Gatesa biti Satya Nadella. Nadella je široj javnosti poprilično nepoznato ime, no riječ je o osobi koja u kompaniji radi više od dvadeset godina i koja je na dobrom glasu među zaposlenicima Microsofta, a trenutno upravlja cloud divizijom.

'Svijet se PROMIJENIO: Vrijeme je da odeš'

Osim skorašnjeg dolaska novog izvršnog direktora, u medijima se sve češće spominje kako uskoro možemo očekivati i novog predsjednika uprave koji bi trebao zamijeniti Billa Gatesa koji trenutno vrši ovu funkciju. Na ovaj bi način uloga Gatesa (koji je 2000. napustio mjesto CEO-a, ali je njegov utjecaj tijekom godina bio jako velik) dodatno smanjila te će u budućnosti imati još manji utjecaj u kompaniji koju je osnovao.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook