Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tehnostalgija

Sjećate li se ovoga?! Krenite s nama na putovanje kroz lude 90-e!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pogledajte kakvim smo tehnološkim mogućnostima raspolagali u 90-im godinama! Nezamislivo, zar ne?

1. Zvuk za pozivanje

Sjećate li se vremena kada niste mogli koristiti telefon i Internet istovremeno?

 

2. Primili ste novu poštu!

AOL-ove (America Online) zvučne obavijesti za većinu su građana bile pozitivna stvar! To je značilo da: a) uspješno ste se spojili na Internet (ISP -Internet Service Provider) i b) da vas netko voli!


 

3. Šum diskete

Svaka od ovih disketa imala je memoriju od 120 MB – super za spremanje nekoliko dokumenata ili slika, manje super za velike aplikacije ili igre. Prije nego je CD-ROM preuzeo tržište, za instalaciju jednog programa trebalo vam je 10 ili 15 disketa.

 

 

4. Vaša kolekcija pozadina za ekran

Sjećate li se letećih tosteva? Tropskih akvarija? Vatrometa?

5. Antropomorfni uredski pribor

Clippy, mala spajalica koja je uvijek bila jedan korak ispred vas. Činilo se kao da je točno znao što radite ili pišete prije nego što ste uopće završili. Počivaj u miru, stari prijatelju.

6. Encarta

Današnja djeca sa svojim Wikipedijama i Googleom.
1993. godine imali smo Encartu, multimedijalnu enciklopediju iz Microsofta. U ponudi je imala i fotografije s više boje, glazbu, video klipove i interaktivni sadržaj. Dio encikopedije bila je i igrica MindMaze, u kojoj su mladi igrači istraživali dvorac odgovarajući na trivijalna pitanja. Naime, učenje može biti i zabavno.

7. Microsoft Windows paket za zabavu

Što je bilo najbolje kod dobivanja novog računala? Vidjeti koje ste igrice dobili u Windows paketu!Microsoft Windows računala donosila su nekoliko legendarnih 16-bitnih igrica za ubijanje dosade: FreeCell, Minesweeper, Rodent's Revenge i SkiFree - igricu koja je izazivala igrača da izbjegava prepreke dok skija niz beskrajno brdo.

8. Porast avanturističkih kompjuterskih igara

Boja, grafika i veći kapacitet diska su super za produktivnost, ali je također zapalio maštu kreatora videoigrica koji su htjeli više.

9. Operacijski sustavi na zapovijed

Danas imamo fancy ikone, ali ako ste željeli pokrenuti program ili pregledati popis datoteka na računalu iz 1985., morali ste upisati cijeli niz znakova u naredbeni redak.

10. Web portali

Yahoo je svojevremeno bio home-page na internetu.Njegov web katalog nudio je vijesti, imao pretraživač, internet oglašavanje, a na kraju e-mail.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene