Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Napokon!

Riješen misterij star više od 30 godina: Iskopana je 'najgora video igra u povijesti'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Igra E.T. s početka 80-ih bila je tako loša da ju je Atari zakopao na nepoznatom mjestu u pustinji, a nakon više od 30 godina ova je igra napokon pronađena i iskopana

Steven Spielberg oduševio je cijeli svijet kada je početkom 80-ih godina prošlog stoljeća snimio film E.T. o vanzemaljcu koji je sletio na Zemlju i koji se pokušava vratiti na svoj planet. Veliku popularnost ovog filma 1982. godine pokušao je iskoristiti i Atari koji je u kratko vrijeme napravio istoimenu video igru, no kako su žurili da se igra što prije pojavi na tržištu, ekipa iz ove kompanije napravila je jako loš posao te je za mnoge to 'najgora video igra u povijesti'.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pionir videoigara Umro tvorac prve igraće konzole Slika nije dostupna Potvrdilo istraživanje Crtić 'Toy Story' muškarcima tjera suze na oči

Ovo je budućnost igranja video igara!

To je 'monumentalna katastrofa' i 'korporativna sramota', prenijeli su na Cnetu neke od komentara ove igre koja je navodno proizvedena u čak pet milijuna primjeraka, a koliko je tada situacija s E.T.-jem bila tragična za ovu kompaniju, najbolje govori podatak da su, nakon brojnih kritika, u Atariju odlučili da će ovu igru povući iz prodaje i zauvijek je se riješiti. Sve do nedavno nitko nije točno znao što se dogodilo s milijunima komada ove igre, no još početkom osamdesetih glasine su govorile kako ih je Atari preko noći zakopao u pustinji u Novom Meksiku.

Redatelj Zak Penn odlučio je riješiti ovu misteriju staru više od 30 godine te je počeo sa snimanjem filma o potrazi za tisućama ili čak milijunima primjeraka ET-a te su ga tragovi koje je skupio odveli do Alamogordoa u Novom Meksiku. 'Pronašli smo nešto', rekao je Penn jučer novinarima nakon što su bageri nakon tri sata kopanja iskopali prve primjerke ove igre te trenutno još nije poznato koliko se igara i ostalog Atarijevog hardvera nalazi ispod hrpe smeća gdje je pronađen E.T.

Dječak spasio živote zahvaljujući video igri!

'Za mnoge ljude ovo je nešto o čemu su razmišljali i o čemu su kružile glasine 30 godina te su oni samo htjeli odgovor', dodao je Penn. Inače, kada se ova igra pojavila u prodaji koštala je 29,99 dolara, a zanimljivo je da se i danas može naći na eBayu po cijeni od kojih pet dolara – iako je riječ o jako lošoj igri, Penn kaže da ona predstavlja dio povijesti te zbog toga ima posebnu vrijednost i važnost.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene