Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Desetgodišnji heroj

Dječak spasio živote zahvaljujući video igri!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kada se njegova baka onesvijestila, desetogodišnjak je uspio preuzeti kontrolu nad automobilom i zaustaviti ga sa strane. U tome mu je pomoglo iskustvo igranja Mario Karta.

Na internetu često možemo pročitati članke u kojima se naglašavaju negativni efekti igranja video igara koje kod neke djece stvaraju ovisnost ili utječu na nasilno ponašanje, a nedavni slučaj iz Colorada pokazao je da iskustvo igranja video igara nekad može spasiti živote.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Obavezno pogledajte Genijalno: Bivši marinac otkrio kako se lako spasiti od utapanja Slika nije dostupna Svašta oko nas Ona ili igrica - pogodite što je izabrao...

>> Djeca sve agresivnija i odvojena od stvarnosti

Naime, desetogodišnji Gryffin Sanders prošlog je mjeseca, zahvaljujući satima koje je proveo ispred TV-a igrajući popularnu Nintendovu igre Mario Karts, uspio preuzeti kontrolu nad automobilom u kojem se vozio s bakom i mlađim bratom i uspješno ga zaustaviti pored ceste, čime je izbjegnuta potencijalna tragedija.

On je sjedio na mjestu suvozača kada se njegova baka, koja je vozila automobil, naglo onesvijestila pri brzini od skoro 100km/h, nakon čega je automobil počeo skretati u suprotnu traku prema vozilima koja su išla prema njemu. Dječak se nije preplašio već je, kako navode u Huffington Postu, iskoristio znanje koje je stekao vozeći se virtualnim automobilima Mario Karta i okrenuo volan na desno kako bi izbjegao sudar s vozilima iz suprotnog smjera te je automobil završio u blatu koje ga je na kraju zaustavilo.

>>10-godišnjak razvio Monkeyberry aplikaciju i pomogao siromašne

Na taj je način vjerojatno spasio živote osoba koje su se vozile s njima u automobilu, ali i živote ljudi koji su bili u vozilima koja su išla u suprotnom pravcu. Komentirajući ovu situaciju, Gryffin je rekao kako je prvo pokušao probuditi baku, a kada u tome nije uspio, odlučio je okrenuti volan kako bi skrenuo automobil s ceste pune automobila.

Ovo nije prvi put da je netko korištenjem vještina i iskustva stečenih igranjem video igara, spasio tuđe živote te novinari Huffingtona podsjećaju na slučaj iz 2007. godine kada je jedan Amerikanac pomogao žrtvama prometne nesreće zahvaljujući znanju prve pomoći kojeg je stekao igrajući igru American`s Army. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene