Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi telefoni i tableti

Počinje najveći mobilni sajam na svijetu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tijekom sljedećih nekoliko dana najveće mobilne kompanije predstavit će nove modele pametnih telefona i tableta

U Barceloni sutra počinje Mobile World Congress (MWC), najveći mobilni sajam na svijetu na kojem će brojne kompanije predstaviti nove modele pametnih telefona i tableta.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Četvero spašenih Tragedija u Barceloni: U požaru poginule četiri osobe, među njima trogodišnjak i beba Prosvjedi u Barceloni (Foto: AFP) festival La Mercé VIDEO Ulično slavlje 40.000 mladih izmaklo kontroli: Ozlijeđene 43 osobe, 20 uhićenih te je prijavljen slučaj seksualnog napastovanja

Tijekom proteklih godina na ovom sajmu predstavljeni su telefoni poput Samsungovog Galaxyja S, HTC-ova modela One X i brojnih drugih mobitela koji su proteklih godina dominirali tržištem, no u posljednje vrijeme situacija se promijenila te sve veći broj kompanija najjače modele predstavlja na posebnim konferencijama kako bi pažnja medija bila usmjerena samo na taj model.

FOTO Telefoni koji bi trebali obilježiti 2013. godinu!

Tako je prošle godine Samsung svoj Galaxy S3 predstavio na konferenciji početkom svibnja, a ista će situacija biti i ove godine te će Galaxy S4 predstaviti naknadno – vjerojatno sredinom ožujka, dok na ljeto očekujemo i Galaxy Note 3. HTC i LG svoje su najjače modele (HTC One i LG Optimus G Pro) već predstavili u veljači, Sony je Xperiju Z predstavio još u siječnju na CES sajmu u Las Vegasu, dok Applea, kao i obično nema na ovom sajmu jer ova kompanija nove modele iPhonea također predstavlja na posebnim konferencijama.

Perjanica Samsungove ponude na MWC-u trebao bi biti Note 8.0 tablet koji će imati 8 inčni ekran rezolucije 1280x800 piksela, radit će na snažnom procesoru, imat će 2GB RAM-a, 5MP kameru i 32, odnosno 64GB prostora za pohranu podataka. Osim ovog tableta, Samsung će vjerojatno predstaviti i neke jeftinije modele, ali na predstavljanje njihovog najjačeg telefona (Galaxy S4) morat ćemo još malo sačekati.

Slična je situacija i s HTC-om koji će na sajmu promovirati nedavno predstavljeni model One, a mogao bi predstaviti i nekoliko jeftinijih Androida.

HTC One: Je li ovo najbolji pametni telefon na tržištu?

Zanimljivo bi trebalo biti na Nokijinoj konferenciji na kojoj će, prema posljednjim informacijama, ova kompanija predstaviti najmanje dva Windows Phone modela – Lumiju 520 i Lumiju 720 te vjerojatno nekoliko Asha telefona. Lumia 520 trebala bi imati ekran dijagonale 4 inča, radit će na 1GHz procesoru, imat će 512MB RAM-a, 8GB memorije i 5MP kameru te bi ovo trebao biti jedan od njihovih cjenovno najpovoljnijih Windows Phone modela, dok bi Lumia 720 trebala imati veći ekran (4,3 inča) i jači hardver.

Osim ovih modela Nokia navodno radi i na top modelu EOS te na svom prvom Windows 8 tabletu, no nije sigurno hoće li ih predstaviti na Mobile World Congressu ili kasnije. LG je već najavio neke modele koje pripremaju za CES – dva telefona iz F serije i tri modela iz L serije te svi ovi telefoni rade na Googleovom Androidu. Jedan od najzanimljivijih telefona priprema Huawei čiji bi Ascend P2 trebao biti jedan od hardverskih najjačih modela koji će imati veliki ekran, radit će na 1,8GHz četverojezgrenom procesoru, imat će 2GB RAM-a i 13MP kameru.

Ovo je novi veliki konkurent Galaxyju S3 i iPhoneu 5!

Asus je do sada objavio dva teaser videozapisa s kojima je najavio da pripremaju nešto veliko na ovogodišnjem – na GSM Areni vjeruju da bi to mogao biti Fonepad, tablet (najvjerojatnije dijagonale ekrana od sedam inča) s kojim bi mogli telefonirati.

Od ostalih modela koje možemo očekivati na ovom sajmu treba spomenuti i dva telefona ZTE-a – prvi smartphone (ZTE One) koji će raditi na Firefox OS mobilnom operativnom sustavu i phablet koji bi trebao konkurirati Samsungovom Galaxyju Note 2 te navodni phablet kojeg priprema Sony i koji bi trebao imati ekran dijagonale čak 6,44 inča.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene