Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Galaxy S4, HTC M7, iPhone 5S

FOTO Telefoni koji bi trebali obilježiti 2013. godinu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U 2013. godini puno se očekuje od Samsunga i njegovih novih Galaxy modela, Apple će predstaviti iPhone 5S, Google priprema misteriozni X Phone, a ‘mobilne zvijeri’ pripremaju i HTC, Sony, Nokia i druge kompanije

Tržište pametnih telefona u 2012. godini obilježili su veliki i snažni Androidi poput Samsungovih modela Galaxy S3 i Note 2, novih Sonyjevih Xperia i HTC-ovih One modela (prvenstveno telefoni One X i X+), novi model iPhonea koji napokon ima ekran veće dijagonale te izlazak nove verzije mobilnih Windowsa (Windows Phone 8). U 2013. godini možemo očekivati nastavak trenda predstavljanja velikih telefona te će, prema glasinama koje posljednjih mjeseci kruže mrežom, većina mobilnih kompanija u prvoj polovici godine predstaviti smartphone s dijagonalom ekrana od 4,7, pet ili više inča.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pregled godine 2013. Jesu li nam ovi IZUMI OLAKŠALI život?! Slika nije dostupna iPhone 5S Najprodavaniji telefon na svijetu je...

Čini se da najviše možemo očekivati od Samsungovog Galaxy dvojca (Galaxy S4 i Galaxy Note 3) na kojima ova kompanija radi već neko vrijeme. Iako službenih informacija još nema, glasine kažu kako će Galaxy S4 imati nelomljiv, a možda čak i savitljiv ekran, dok bi dijagonala ekrana Notea 3 mogla narasti do čak 6,3 inča, a oba bi modela trebala imati nabrijani hardver (četverojezgrene procesore, 2GB RAM-a, kamere sa senzorom visoke rezolucije itd.).

Ovo je 12 najboljih pametnih telefona u 2012. godini!

Kao i zadnjih pet godina, i sljedeće godine možemo očekivati novi model iPhonea, no neslužbene informacije koje su se pojavile na internetu o iPhoneu 5S mogle bi razočarati sve one koji očekuju neku novu revoluciju iz Applea jer kažu da možemo očekivati samo nadogradnju hardvera u odnosu na aktualni model iPhone 5. Novi model u prodaji bi se trebao pojaviti malo ranije nego protekle dvije godine (u lipnju) te će zadržati ekran dijagonale četiri inča.

Velike planove na tržištu pametnih telefona ima i Sony od kojeg očekujemo više modela Xperia smartphonea, a posebno su zanimljiva dva high end modela na kojima ova kompanija navodno radi. Jedan bi trebao imati ekran dijagonale šest inča i o njemu nema previše informacija, no zato bi pažnju korisnika trebao privući model Yuga (još poznat i kao Xperia Z) koji će na tržištu konkurirati najjačim modelima - imat će pet inčni Full HD ekran, četverojezgreni procesor, 64GB (možda čak i 128GB memorije), 2 ili 3GB RAM-a i 16MP kamera.

Kandidata za sam vrh priprema i LG koji bi tijekom godine trebao predstaviti model Optimus G2 za kojeg glasine kažu da bi trebao imati ekran dijagonale 5,5 inča inča i 2GHz četverojezgreni procesor. HTC-ov top model za prvu polovicu 2013. godine trebao bi biti smartphone M7 koji će imati snažan 1,7GHz procesor, 2GB RAM-a i 4,7 inčni ekran te su, prema izvorima povezanim s azijskim dobavljačima komponenti, u ovoj kompaniji naručili milijune ovih modela i očekuju veliku potražnju.

Puno u 2013. godini očekujemo i od Nokije - njihova Lumia 920 pokupila je dosta pohvala od novinara i korisnika te očekujemo da će i njihovi ostali top modeli donijeti neke inovacije na tržište kakve je donio model Lumia 920 poput bežičnog punjenja i naprednog ekrana s kojim možete upravljati i rukavicama.

Google u tajnosti priprema X Phone!

Veliko iznenađenje na tržištu pametnih telefona priprema i Google - ova je kompanija do sada predstavljala Nexus telefone u suradnji s drugim mobilnim proizvođačima, a sada navodno rade na X Phoneu, tajanstvenom mobitelu koji bi trebao donijeti brojne inovacije koje će ga razlikovati od ostalih konkurentskih modela.

Nova će godina napokon označiti i povratak BlackBerryja te će Research In Motion krajem siječnja predstaviti novu verziju operativnog sustava i dva napredna pametna telefona koji bi im trebali pomoći u povratku na vrh tržišta. Jedan model trebao bi imati veliki ekran osjetljiv na dodir, dok se iznimno zanimljivim čini BlackBerry X10 koji bi također trebao imati ekran osjetljiv na dodir, ali i punu hardversku tipkovnicu ispod ekrana.

Osim navedenih modela pametnih telefona o kojima čitamo posljednjih mjeseci, na tržištu će se u 2013. pojaviti i brojni novi pametni telefoni drugih kompanija poput ZTE-a koji priprema pet inčni model Grand S te Huaweija koji radi na telefonu s dijagonalom ekrana od čak 6,1 inča, a i dalje su aktualne glasine o Amazonovom telefonu, odnosno mobilnom telefonu na kojem navodno radi Facebook.

Službeno predstavljanje dijela ovih navedenih telefona možemo očekivati već tijekom siječnja (na CES sajmu) i veljače (Mobile World Congress), dok bi Samsung Galaxy S4 mogao predstaviti tijekom travnja, novi iPhone očekujemo najranije u lipnju, a Galaxy Note 3 i Googleov X Phone na tržištu se najvjerojatnije neće pojaviti u prvoj polovici godine.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene