Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Konkurent iPhoneu i Galaxyju

HTC One: Je li ovo najbolji pametni telefon na tržištu?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
HTC-ov smartphone već sada je jedan od najozbiljnijih kandidata za najbolji telefon 2013. godine – sada čekamo Galaxy S4 i novi iPhone

HTC se već duže vremena nalazi u velikim problemima, a posljednjih mjeseci internetom su kružile glasine kako rade na novom top modelu pametnog telefona koji bi trebao osvojiti tržište i konkurirati najjačim i najprodavanijim modelima poput iPhonea i Samsungova Galaxyja S3.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Niti iPhone, niti Galaxy, nego… Ovo je NAJBOLJI pametni telefon na svijetu! Slika nije dostupna Poručuju iz HTC-a 'Požalit ćete ako kupite Samsungov Galaxy S5'

Ova je kompanija jučer napokon predstavila taj telefon – HTC One za kojeg novinari koji su ga isprobali imaju samo riječi hvale te kažu da riječ ‘One’ u nazivu znači ’jedini telefon koji će vam trebati’, a na poznatom tehnološkom portalu Gizmodu napisali kako je HTC pokazao kako bi pravi top model pametnog telefona trebao izgledati.

Ovo je 12 najboljih pametnih telefona u 2012. godini!

Iako su danas u trendu telefoni s ekranima dijagonale od pet i više inča, dijagonala HTC-ovog modela iznosi 4,7 inča (što će vjerojatno odgovarati velikom broju korisnika kojima su telefoni s dijagonalama ekrana većim od pet inča preveliki i nezgodni za nošenje i korištenje) uz Full HD rezoluciju tako da gustoća piksela ovog modela iznosi čak 468ppi, što je više od konkurentskih uređaja.

Odlična kamera

Hardverski, riječ je o jednom od najjačih modela koji radi na četverojezgrenom 1,7GHz procesoru, ima 2GB RAM-a, 32, odnosno 64GB prostora za pohranu podataka te ima podršku za 4G LTE, a pokreće ga Googleov Android. U ovoj su kompaniji posebno istaknuli kvalitetu kamere ovog telefona – razvili su vlastiti procesor za obradu fotografija koji koristi povećane piksele (tzv. Ultrapiksele) koji primaju tri puta više svjetla u odnosu na klasične senzore i omogućuju odličnu kvalitetu fotografija i u uvjetima slabijeg osvjetljenja (jedini je problem što se na ovaj način rezolucija fotografija limitira na 4MP), a boljim i oštrijim fotografijama u takvim uvjetima pridonijet će i optička stabilizacija.

Na The Vergeu kažu da s ovom kamerom HTC želi konkurirati Nokiji i njenim PureView telefonima poput PureViewa 808, odnosno Lumije 920 koja se također može pohvaliti s mogućnošću snimanja kvalitetnih fotografija i u uvjetima slabijeg osvjetljenja, a ova kompanija navodno priprema i novi Windows Phone telefon s najboljom kamerom do sada.

Osim s kvalitetnim fotografijama, u HTC-u su se pohvalili i s odličnom kvalitetom zvuka te ovaj telefon donosi ‘najbolje audio iskustvo na mobilnim uređajima’ kojeg su nazvali HTC BoomSound (s prednje strane telefona nalaze se dva zvučnika, ima dva mikrofona i Beats Audio integraciju).

Stižu 'ubojice iPada'

Od ostalih opcija treba istaknuti i odličan dizajn i kućište od aluminija, kao i novu verziju njihova Sense sučelja (BlinkFeed) koja izgleda kao kombinacija prozora na Windows Phone uređajima i Flipboarda te korisnicima na glavni ekran donosi nove vijesti, informacije s društvenih mreža i slično.

HTC One na tržištu će se pojaviti krajem ožujka, a bit će dostupan u ponudi više od 185 mobilnih operatera diljem svijeta te se nadamo da će se ovaj smartphone tada pojaviti i u ponudi na hrvatskom tržištu.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene