Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi phableti

Ovo su najbolji VELIKI pametni telefoni

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tijekom proteklih mjesec i pol na tržištu su predstavljena tri top modela pametnih telefona s ekranima od 5,7 inča i većima

Jedna od sve popularnijih kategorija mobilnih uređaja su phableti, hibridi između pametnih telefona i tableta koji donose 'najbolje od oba svijeta' – dovoljno su veliki da bi mogli zamijeniti tablete, a opet su dovoljno mobilni da bi ih mogli nositi kao klasične smartphone uređaje. Začetnik kategorije phableta jest Samsung koji je prvi model iz Galaxy Note serije koji je imao ekran dijagonale 5,3 inča predstavio u kolovozu 2011. godine, a godinu dana poslije predstavili su i Note 2 s još većim ekranom te su vjerojatno i u ovoj kompaniji ostali iznenađeni velikom potražnjom za njihovim velikim telefonima.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nova generacija pametnih telefona! Xperia Z1 i Galaxy Note 3: Ovo su nove MOBILNE ZVIJERI! Slika nije dostupna Rujan prepun noviteta Pogledajte gadgete koji će obilježiti jesen!

Kombinacija telefona i tableta: Ovo su najbolji phableti na tržištu!

Nakon Samsunga i druge su mobilne kompanije predstavile telefone s ekranima većim od pet inča poput Sonyja, LG-a i Huaweija, a tijekom posljednjih mjesec i pol svoje su prve phablete predstavili Nokia i HTC, dok je Samsung predstavio treći model iz Galaxy Note serije. S obzirom na veliki popularnost phableta, neke glasine kažu kako čak i u Appleu razmišljaju o razvoju svog velikog mobilnog telefona s ekranom dijagonale oko 5,8 ili 6 inča, no njihov uređaj ipak ne treba očekivati tako skoro.

Ovo su trenutno najbolji phableti koji su predstavljeni u posljednjih nekoliko mjeseci:

Samsung Galaxy Note 3 – nova verzija najpopularnijeg phableta sada ima ekran još veće dijagonale (5,7 inča) Full HD rezolucije, a isporučuje se sa snažnim četverojezgrenim 2,2GHz Snapdragon 800 procesorom (na nekim tržištima imat će 1,9GHz Octa procesor) te ima 3GB RAM i 32, odnosno 64GB memorije. Rezolucija kamere iznosi 13MP, a s uređajem se isporučuje stylus te dolazi s posebnim softverom koji olakšava korištenje samog telefona i Multi-Windows aplikacijom koja omogućava istovremeno korištenje dvije iste aplikacije, što će naročito biti korisno prilikom chatanja s više korisnika. Ova je telefon već dostupan na našem tržištu.

HTC Max One – nakon što je HTC predstavio iznimno hvaljeni model One s 4,7 inčnim ekranom te model One mini s ekranom dijagonale 4,3 inča, nedavno su predstavili i 'maxi' verziju ovog telefona. Model One Max ima još veći ekran od Galaxyja Note 3 čija dijagonala iznosi 5,9 inča uz Full HD rezoluciju, a treba izdvojiti i senzor otisaka prstiju.

Ovaj telefon radi na starijoj generaciji Snapdragon procesora (1,7GHz Snapdragon 600), ima 2GB RAM-a i kameru rezolucije 4MP. Kao i u slučaju modela One, riječ je o Ultrapixel kameri koja ima manje piksela, ali zato ima veće piksele, što je, kažu u HTC-u, puno bitnije za slike visoke kvalitete. Kao i Samsungov telefon, One Max radi na Googleovom Androidu koji je poboljšan HTC-ovim softverom poput Sense sučelja i BlinkFeeda.

Xperia Z1 i Galaxy Note 3: Ovo su nove MOBILNE ZVIJERI!

Nokia Lumia 1520 – za razliku od Samsunga i HTC-a čiji modeli rade na Androidu, Nokijin prvi phablet radi na Microsoftovom mobilnom operativnom sustavu Windows Phone 8. Dolazi s ekranom dijagonale šest inča rezolucije 1920x1080 piksela, radi na 2,2GHz četverojezgrenom Snapdragonu, ima 2GB RAM-a i 32GB memorije koja se mogu dodatno nadograditi microSD memorijskim karticama kapaciteta do 32GB. Ovaj telefon može se pohvaliti i s odličnom kamerom rezolucije 20MP, ima podršku za NFC, LTE, Bluetooth 4.0 te USB 2.0 priključak. Na tržištu bi se trebao pojaviti uskoro, a za početak sljedeće godine ova je kompanija najavila još jedan phablet Lumia 1320 koji također ima ekran dijagonale 6 inča, ali i slabiji hardver i puno manju cijenu.

Sony Xperia Z Ultra – ovo je vjerojatno najveći phablet na tržištu čija dijagonala ekrana iznosi čak 6,4 inča, ali dolazi u iznimno tankom (6,5mm) i vodootpornom kućištu. Kao i većina posljednjih top modela i ovaj telefon radi na četverojezgrenom Snapdragon 800 procesoru, ima 2GB RAM-a i 8MP kameru te 16GB memorije za pohranu podataka, a kome je to premalo tu je i dodatni utor za microSD kartice kapaciteta 64GB.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene