Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prikaz igara u cijeloj sobi!

Ovo je budućnost igranja video igara!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Microsoft razvija tehnologiju koja će omogućiti prikaz slike video igara i izvan TV-a tako da bi se slika iz igara trebala prikazivati u cijeloj sobi!

Osim sve bolje, realnije i naprednije grafike, posljednjih se godina promijenio i način na koji igramo video igre – sve do predstavljanja Nintenda Wii sredinom prošlog desetljeća za upravljanje igrama najčešće smo koristili miša i tipkovnicu, odnosno klasičan kontroler, dok nam je Nintendova konzola omogućila potpuno novi doživljaj igranja u kojem smo npr. tenis mogli igrati koristeći kontroler kao reket i s njime mahati po zraku baš kao da smo na teniskom igralištu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Svašta oko nas Ona ili igrica - pogodite što je izabrao... Slika nije dostupna Okrutna škola Natjerao je sina da uzme malj i ode razbiti konzolu zbog loših ocjena

Nova era računalnih igara: Moždani valovi protiv računala!

Par godina poslije sličnu je tehnologiju predstavio i Sony sa svojim Move kontrolerom, dok je Microsoft predstavio tehnologiju baziranu na Kinectu koja omogućava igranje igara bez ikakvih kontrolera, samo s pokretima tijela.

Ova kompanija sada priprema novu tehnologiju koja bi mogla u potpunosti promijeniti način na koji igramo video igre jer Microsoft želi cijelu sobu pretvoriti u 'gamerski okoliš'. U patentu koji je Microsoft prijavio kaže se da gameri pri igranju video igara na konzolama trenutno ovise o televizoru koji je 'jedini izvor vizualnog sadržaja te je cjelokupno iskustvo ograničeno na samo ekran'.

Problem tog ograničenja na samo jedan ekran Microsoft će pokušati riješiti projektorima koji će projicirati sliku iz video igara na cijelu sobu, odnosno prostoriju u kojoj će se nalaziti konzola. Glavnina akcije i dalje će se događati na ekranu, ali će u igri 'sudjelovati' i ostatak prostorije na koji će se nastavljati slika s TV ekrana i na kojem će se prikazivati okoliš s video igre.

Ova bi tehnologija omogućila i novo iskustvo u igranju video igara – npr. gameri bi se mogli okrenuti i iza sebe vidjeti neprijatelja kako im se šulja iza leđa.

Žene koje igraju online igre društvenije su i seksualno aktivnije!

Za ovakav prikaz igre u cijeloj prostoriji Microsoftova tehnologija (koja bi se vjerojatno trebala prodavati u nekoj od sljedećih verzija Xboxa) trebala bi uključivati, osim projektora za projekciju sadržaja s konzole i dodatni projektor koji će skenirati prostoriju kako bi joj prilagodio prikaz slike ovisno o njenoj veličini i razmještaju namještaja te kameru koja će pratiti pokrete glave korisnika i na taj način prilagođavati prikaz slike ovisno o pogledu korisnika.

S obzirom da će ova tehnologija biti iznimno procesorski zahtjevna, slika u najkvalitetnijoj rezoluciji bit će prikazana samo na TV-u i vjerojatno u smjeru u kojem korisnik gleda, dok će prikaz slike na periferiji, odnosno na zidovima biti u lošijoj rezoluciji.

Iz Microsofta novinarima BBC-a nisu htjeli komentirati kada bi ova tehnologija mogla postati komercijalno dostupna, a vjerojatno je da ćemo do njenog pojavljivanja na tržištu trebati sačekati još koju godinu.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene