Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Samo gubitak vremena…

Odmorite se: 'Facebook nije stvaran život'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Veliki dio korisnika u prošlosti je uzeo odmor od Facebooka – većina njih nije imala vremena za Fejs, ali dio njih kao razlog prestanka korištenja naveo je kako 'Facebook nije stvaran život' i da im je dosadio

Prije dva dana Facebook je proslavio deveti rođendan – društvena mreža koja je na početku zamišljena kao virtualno mjesto za druženje studenata danas ima više od milijardu korisnika, a veliki broj njih ne može izdržati niti jedan dan (neki niti jedan sat) da ne provjere nove objave, fotografije i poruke na ovoj mreži.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Tako to rade senatori FOTO 'Skandal! Ulovili su me!' Slika nije dostupna 'Ono što je bilo cool, sada više nije' Dosadio tinejdžerima! Facebook više NIJE cool!

Evo zašto nije dobro imati previše prijatelja na Facebooku

Ipak, kako je pokazalo nedavno istraživanje Pew Internet & American Life Projecta u SAD-u, veliki broj korisnika ove društvene mreže uzeo je odmor od Facebooka te određeno vrijeme uopće nisu posjećivali Zuckerbergovu stranicu, nego su se posvetili nekim drugim stvarima.

Čak 67 posto punoljetnih Amerikanaca koji se služe internetom korisnici su Facebooka, a od ukupnog broja korisnika ove mreže u SAD-u, njih 61 posto tijekom proteklih mjeseci i godina dobrovoljno su prestali posjećivati ovu mrežu na razdoblje od nekoliko tjedana ili više.

Najveći broj njih koji su uzeli 'praznike od Facebooka', to su napravili jer su bili prezaposleni i nisu imali vremena za surfanje Fejsom, deset posto njih kaže da su izgubili interes za ovom mrežom, dok je još deset posto njih reklo da je Facebook samo gubitak vremena te da im sadržaj na njemu nije zanimljiv.

Od ostalih razloga zbog kojih su korisnici na neko vrijeme prestali posjećivati ovu mrežu navode se i previše negativnosti, drame i konflikta na mreži (9 posto korisnika), zatim dio korisnika kaže da su ionako samo povremeni posjetitelji (8 posto), neki su otišli na putovanje na kojemu nisu koristili Fejs (8 posto), a osam posto korisnika zaključilo je da su provodili previše vremena na ovoj mreži pa su zbog toga odlučili uzeti pauzu.

13 razloga zašto NIKAD nećete izbrisati Facebook profil!

Korisnici Facebooka koji su sudjelovali u ovom istraživanju naveli su još brojne razloge zbog kojih su na određeno razdoblje prestali koristiti Facebook – nekima je on dosadio, neki su se uplašili zbog potencijalne povrede privatnosti, a posebno je zanimljiv razlog kojeg je navelo dva posto ispitanika – 'Facebook nije stvaran život'.

No, usprkos tome što je veliki broj korisnika uzeo odmor od Facebooka, čini se da se većina njih nakon tog odmora ipak vratila starim navikama pa tako njih skoro 70 posto kaže da će tijekom 2013. provesti istu količinu vremena na ovoj mreži kao i protekle godine. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene