Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Najsretnije zemlje su one čiji su stanovnici najviše nasmijani na fotografijama objavljenim na Instagramu, a Hrvatska je na toj ljestvici zauzela razočaravajuću poziciju


Kompanija Jetpac objavila je prilično zanimljivu listu 'najsretnijih zemalja na svijetu' koju su sastavili na temelju fotografija objavljenih na Instagramu na kojima su ljudi nasmiješeni. Ova startup kompanija analizirala je čak više od 150 milijuna fotografija s ove društvene mreže iz skoro šest tisuća gradova diljem svijeta te su fotografije i zemlje rangirali prema 'rezultatima smajlića', a taj rezultat pokazuje koliko su često osobe na fotografijama nasmijane – što je više osmjeha na fotografijama, to su i bolji rezultati.

Vezani članci Ilustracija Užas u Dalmaciji: Muškarac (58) zarobio Nepalce na Visu i mjesecima ih držao kao robove. Uzeo im dokumente i prisiljavao na rad Poskok (Foto: Jurica Galoić/Pixsell) Dječaka u Srbiji (14) poskok ugrizao za lice: "Naotekao mu je lijevi obraz, primio je protuotrov"

Na Business Insideru, na kojem su obavili rezultate ovog istraživanja i popis svih država iz kojih su fotografije s Instagrama analizirane, kažu kako na top deset listi u potpunosti dominiraju zemlje iz Latinske Amerike, uz samo jednu zemlju iz Azije - Filipine koji se nalaze na osmom mjestu.

Instagram bi mogao postati 'najveća stvar na svijetu' 

Prva europska zemlja s tog popisa nalazi se na jedanaestom mjestu te je 'najsretnija europska zemlja na Instagramu' Makedonija. Ukupno prvo mjesto na ovoj ljestvici drži Brazil, zemlja u kojoj će se ove godine održati SP u nogometu, uz 'rezultat smajlića' od 60,8 od mogućih sto. Drugo mjesto pripada Nikaragvi (59,4), a treće Kolumbiji (49,8), dok se Hrvatska nalazi na razočaravajućem 90. mjestu uz rezultat od 18,4, što znači da se Hrvati ne smiju previše na fotografijama objavljenim na Instagramu.

Što se ostalih zemalja iz regije tiče, Srbija se nalazi na 29. mjestu s rezultatom 30,5, Bosna i Hercegovina zauzima 53. mjesto (25,6), a Crna Gora i Slovenija zauzimaju 102. i 103. mjesto te su lošije rangirane od Hrvatske.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook