Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Veći i od Facebooka

Instagram bi mogao postati 'najveća stvar na svijetu'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osnivači Instagrama zadovoljni su s porastom broja korisnika, a ako se rast nastavi ovim tempom, Instagram bi mogao postati 'najveća stvar na svijetu'.

U ožujku prošle godine Instagram je bio jedna od popularnijih aplikacija za Appleove telefone na kojoj su milijuni korisnika uređivali i objavljivali fotografije, a tijekom travnja stvari su se uvelike promijenile za osnivače ove kompanije. Bilo je jasno da će, nakon predstavljanja aplikacije za Androide, broj njenih korisnika uvelike porasti, no najveću medijsku pozornost ova je kompanija dobila nakon što ju je preuzeo Facebook.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Dugo očekivana novost Od sada je preko Instagrama moguće dijeliti i video! Slika nije dostupna Yahoo opet postaje cool Mayer poput Zuckerberga: Yahoo kupuje Tumblr za milijardu dolara?

Zuckerberg kupio Instagram za 1 milijardu dolara!

Iako su za preuzimanje Instagrama bili zainteresirani i u Twitteru, Mark Zuckerberg bio je brži (iako je tijekom pregovora sa Systromom napravio pauzu kako bi pogledao novu epizodu Igre prijestolja) i konkretniji te je dao 'ponudu koja se ne odbija' – milijardu dolara (zbog pada vrijednosti Facebooka konačna vrijednost akvizicije ipak je bila manja) za kompaniju koja nije zaradila niti dolara.

Od tada se broj korisnika Instagrama povećao za oko 90 milijuna te je, prema posljednjim podacima, broj aktivnih mjesečnih korisnika dosegao 130 milijuna. Kevin Systrom vjeruje da bi, ako broj korisnika Instagrama nastavi rasti ovim tempom, njegova (odnosno sada Zuckerbergova) aplikacija za uređivanje i dijeljenje fotografija i videozapisa mogla postati popularnija i od Facebooka kojeg danas koristi više od milijardu ljudi na svijetu.

'Ako Instagram nastavi rasti ovim tempom, postat će najveća stvar na svijetu', prenijeli su na The Vergeu Systromove riječi u jednom intervjuu, a osnivač ove kompanije na kraju je ipak dodao kako je pitanje može li broj korisnika njegove aplikacije i dalje rasti ovako velikim tempom.

Od sada je preko Instagrama moguće dijeliti i video!

Na pitanje može li broj korisnika Instagrama nadmašiti broj korisnika Zuckerbergove kompanije drugi osnivač Instagrama Mike Krieger rekao je kako ne zna, ali vjeruje kako za obje društvene mreže ne postoje limiti kada je u pitanju broj korisnika.

Koju mrežu vi koristite – Facebook, Instagram ili obje? 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene