Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neugodnjaci

Novi patent Microsofta: Udariš mobitel i on prestane!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Microsoftov patent prikazuje jednostavan način na koji možete telefon stišati bez da ga izvadite iz džepa.

U kinima, kazalištima, bolnicama i u brojnim drugim prostorijama i prigodama moramo stišati telefone kako ne bi smetali drugima, no često se zna dogoditi da netko zaboravi stišati mobitel - kako bi ugasili zvonjavu prvo je potrebno pronaći i 'iskopati' mobitel iz džepa pa pronaći tipku za odbijanje poziva ili stišavanje tona što može potrajati dovoljno dugo da uznemiri posjetitelje kina i kazališta.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kopirali su Apple 'Patentni ratovi': Samsung mora platiti Appleu 119 milijuna dolara! Slika nije dostupna Tehnološki giganti na sudu Samsung više ne smije prodavati neke svoje proizvode u SAD-u!

Čini se da u Microsoftu spremaju jednostavno rješenje za ovakve situacije te bi njihov patent koji su prijavili trebao omogućiti da telefon utišamo tako da ga – udarimo, odnosno kako su to napisali na Gadgeteriji, da ga odalamimo!

Na PatentBoltu objavili su detalje Microsoftova pojašnjenja ovog patenta u kojem kažu da postoje brojne okolnosti u kojima je poželjno brzo reagirati i upravljati mobilnim uređajem bez potrebe za interakcijom s klasičnim sučeljem, a po njima je najjednostavniji način takve brze reakcije upravo udarac po telefonu.

Mrzite li i vi najviše ovo pri korištenju mobilnih telefona?

Naravno, da bi ovakav način ušutkavanja telefona bio učinkovit, mobitel će trebati biti na nekom dostupnom mjestu – u džepu, a ne npr. u torbici. Ovaj patent iskorištava opciju akcelerometra u telefonima tako da, kada korisnik opali telefon, akcelerometar će prepoznati taj udarac i odmah stišati telefon, a ova će opcija raditi i kada udarite u ekran i po stražnjoj strani telefona.

Osim zvonjave na mjestima na kojima to nije predviđeno, na ovaj način bit će moguće i isključiti alarm tako da, umjesto da korisnici traže tipku s kojom će ujutro ugasiti alarm, bit će dovoljno opaliti telefon i alarm će se odmah ugasiti.

Microsoftova ideja čini se poprilično zanimljivom – trenutno je riječ samo o patentu pa nije poznato hoće li se taj patent početi primjenjivati i na mobilnim uređajima (za pretpostaviti je da će se koristiti samo u Windows Phone pametnim telefonima), a kao jedan od potencijalnih problema ove tehnologije čini se mogućnost oštećenja uređaja stalnim i jakim udaranjem telefona.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene