Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pucanje veze, spor internet...

Mrzite li i vi najviše ovo pri korištenju mobilnih telefona?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlasnici mobilnih telefona najviše mrze pucanje veze prilikom razgovora, spam poruke i male brzine pristupa internetu

Pew Internet and American Life projekt među mobilnim korisnicima u SAD-u proveo je istraživanje o problemima pri svakodnevnom korištenju mobilnih uređaja. Rezultati istraživanja pokazali da su većina mobilnih korisnika najviše mrzi pucanje veze, odnosno nagle prekide razgovora zbog slabog signala ili nekog drugog problema, a čak trećina njih takve probleme ima nekoliko puta tjedno.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Naši portali i na mobilnim telefonima Dnevnik.hr i Gol.hr s vama i na plaži

Biste li u današnje vrijeme izdržali bez mobitela i interneta?

Osim pucanja veze, korisnici mrze i telefonsku prodaju, odnosno kada ih oglašivači nazivaju na telefon i nude im neke proizvode i usluge te spam tekstualne poruke. Sljedeći najveći problem za korisnike mobilnih telefona su brzine mobilnog interneta te veliki broj korisnika smatra da je brzina pristupa internetu premala zbog čega se 'internetske stranice ne mogu učitati brzinom kojom bi to korisnici željeli', prenose na stranici Digital Trends.

Ovi se podaci odnose na korisnike svih mobilnih telefona, a zanimljivo je da su ovi problemi veći kod korisnika smartphonea u odnosu na korisnike običnih mobitela. Tako oko 35 posto korisnika pametnih telefona ima probleme s pucanjem veze prilikom poziva nekoliko puta tjedno, dok iste te probleme ima 28 posto vlasnika običnih mobilnih telefona, a razlika u korištenju pametnih i običnih telefona naročito je vidljiva pri korištenju mobilnog interneta.

Čak oko polovice vlasnika pametnih telefona poput Appleovog iPhonea, odnosno mobilnih uređaja koji rade na Androidu žali se na male brzine mobilnog interneta, dok spora veza muči oko 30 posto korisnika klasičnih telefona. S obzirom da u budućnosti možemo očekivati sve veću pokrivenost LTE signalom i sve veći broj mobilnih uređaja koji će imati podršku za brži mobilni internet, ovi bi problemi (nadamo se) za veliki broj korisnika uskoro mogli biti riješeni ili barem smanjeni.

Mobiteli nam pomažu u izbjegavanju komunikacije!

Jan Lauren Boyles iz Pewa rekla je kako su danas korisnici postali iznimno ovisni o tehničkoj pouzdanosti mobilnih uređaja i svaki problem s pozivima, porukama i spajanjem i brzinom pristupa mobilnom internetu za njih postaje velika gnjavaža i smetnja. Što vas najviše smeta pri korištenju mobilnih telefona – pucanje poziva, spor pristup internetu ili nešto treće? 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene