Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Samsung Galaxy S5 Zoom

Novi Galaxy smartphone mogao bi u potpunosti zamijeniti digitalce!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Samsung bi tijekom svibnja trebao predstaviti novi model iz Galaxy S serije koji će imati kameru rezolucije 19MP i 10x optički zoom

Nakon što je Samsung u ožujku prošle godine predstavio smartphone Galaxy S4, tijekom sljedećih mjeseci predstavili su još nekoliko verzija ovog telefona – S4 mini, jeftiniju verziju s manjim ekranom, S4 Active za 'ljubitelje aktivnog stila života' te S4 Zoom.

Još veći, snažniji i otporan na vodu: Samsung predstavio Galaxy S5!

Ovaj je model namijenjen korisnicima kojima je smartphone potpuna zamjena za digitalne fotoaparate te ima 16MP kameru i 10x optički zoom. Južnokorejska kompanija krajem prošlog mjeseca predstavila je Galaxy S5 te, po uzoru na prošlogodišnji model, uskoro očekujemo predstavljanje još barem dvije verzije ovog modela – S5 mini i S5 Zoom.

Prema informacijama koje su objavljene na Digital Trendsu, Zoom verzija najmoćnijeg Galaxyja trebala bi imati još bolju kameru u odnosu na prethodnika čija bi rezolucija trebala iznositi čak 19MP te bi također trebao imati 10x optički zoom, dok će rezolucija kamere s prednje strane iznositi 2MP. Također, Galaxy S5 Zoom trebao bi imati i puno jači hardver – prošlogodišnji je model imao 4,3 inčni ekran, dvojezgreni 1,5GHz procesor i 8GB memorije, dok od novog Galaxyja očekujemo ekran dijagonale 4,8 inča HD rezolucije, puno snažniji procesor, 2GB RAM-a i 16GB memorije te, naravno, posljednju verziju Androida. Još nije poznat službeni datum predstavljanja ovog modela, no mediji nagađaju da će to biti najkasnije tijekom svibnja.

Pogledajte novitete koje Samsung priprema za ovu godinu

Iz Samsunga su se prošle godine pohvalili kako je S4 Zoom prvi smartphone na svijetu koji ima 10x optički zoom, ali zbog toga je ovaj telefon prilično velik u odnosu na klasične smartphone modele te su u ovoj kompaniji vjerojatno poradili na dizajnu njegovog nasljednika kako bi bio tanji i još privlačniji korisnicima koji žele da njihov smartphone bude potpuna zamjena za digitalni fotoaparat. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene