Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Razlog nije poznat

Motorola odustala od tužbe protiv Applea

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Motorola je odustala od tužbe za kršenje patenata koju je ranije podigla protiv Applea, a razlog još nije poznat

Jedna od stvari koje su obilježile mobilno tržište proteklih godina su patentne tužbe – u podizanju tužbi protiv drugih kompanija predvodi Apple koji se trenutno smatra najvećim pobjednikom u tzv. 'patentnom ratu', no i ova se kompanije našla na udaru tužbi drugih kompanija. Tako je u kolovozu ove godine Motorola Mobility tužila Apple zbog kršenja sedam patenata poput Sirija, lokacijskih podsjetnika, e-mail obavijesti i drugih, no kako su prenijeli na Bloombergu, ova je kompanija sada odlučila povući tu svoju tužbu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Samsung uzvraća udarac Zabrana prodaje iPhonea 5 u Europi? Slika nije dostupna Google optužio Microsoft i Apple da žele uništiti Android Patentni rat se nastavlja – poskupljuju Androidi?

Appleu prijeti zabrana prodaje iPhonea i iPada!

Trenutno nije poznat razlog zbog kojeg je Motorola (koju je Google kupio krajem prošle godine ponajviše zbog njenih patenata) odustala od ove tužbe, a neki novinari i analitičari kažu da bi ovo mogao biti dobar znak za mobilno tržište i prvi korak prema kraju patentnih ratova te podsjećaju da su se u kolovozu ove godine sastali izvršni direktori Googlea i Applea Larry Page i Tim Cook kako bi raspravili o patentnim tužbama i potencijalnom licenciranju patenata i inovacija između iOS-a i Androida.

S obzirom da detalji njihovog razgovora nisu poznati javnosti, postoji mogućnost da Motorolino odustajanje od tužbe ima veze upravo s ovim razgovorima.

Samsung tužio Apple zbog kršenja patenata u iPhoenu 5!

No, na internetu možemo pročitati i druge teorije – prema jednoj od njih u Motoroli su shvatili da nemaju šanse dobiti ovu tužbu pa su od nje odustali na vrijeme, dok neki tvrde da su samo privremeno odustali od tužbe kako bi prikupili nove dokaze te namjeravaju ponovno tužiti Apple (na Bloombergu kažu da je Motorola ostavila mogućnost ponovnog podizanja tužbe).

Ovo nije jedina tužba između ovih kompanija – Apple u svojoj tužbi tvrdi da Motorola nelicencirano koristi neke njihove patente, dok je Motorola ranije podigla još jednu tužbu protiv Applea, također zbog kršenja patenata.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene