Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rat se nastavlja

Samsung tužio Apple zbog kršenja patenata u iPhoenu 5!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Samsung je tužio Apple zbog kršenja patenata u iPhoneu 5, a uskoro bi tužbu mogao podići i HTC zbog kršenja patenata vezanih uz LTE

Još i prije nego je Apple predstavio novi model iPhonea, na internetu su se pojavile glasine kako će Samsung, čim se Appleov telefon pojavi na tržištu, tužiti Apple zbog kršenja patenata vezanih uz LTE.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna završio i na sudu Prisluškivao suprugu dok je radila od kuće i zaradio 1,8 milijuna dolara: Novac mora vratiti, a žena ga je ostavila Slika nije dostupna sve završilo na sudu Bizarna drama bivših ljubavnika: "Bacio je moje testise. Stajali su u staklenci pored jaja u hladnjaku"

Moraju platiti Appleu preko milijardu dolara odštete zbog kopiranja!

Iz Samsunga su sada objavili kako su napokon podigli tužbu protiv Applea zbog kršenja nekoliko patenata u iPhoneu 5 – u svojoj objavi za javnost kažu da im je draže sa svojim inovativnim proizvodima nadmetati se na tržištu, a ne u sudnici, no s obzirom na brojne tužbe koje je Apple do sada podnio protiv njih, ne preostaje im ništa drugo nego 'braniti inovacije i intelektualno vlasništvo na sudu'.

Ove kompanije već dugo vremena 'ratuju' po sudovima, a najveću pobjedu do sada ostvario je Apple – sud u San Joseu u kolovozu je proglasio Samsung krivim za kršenje Appleovih patenata vezanih uz dizajn i softverske patente, zbog čega Samsung mora platiti odštetu veću od milijarde dolara, a Apple traži da plate i dodatnih 700 milijuna dolara.

Samsung nije jedina kompanija koja bi mogla podići tužbu protiv Applea zbog kršenja patenata – nakon što je Apple predstavio novi iPad koji također ima podršku za 4G LTE, HTC ih je opružio za kršenje patenata povezanih s LTE tehnologijom, a uskoro bi ih mogli tužiti i zbog kršenja ovih patenata u novom modelu iPhonea.

Apple sada traži zabranu prodaje najboljih Samsungovih uređaja!

Na Cnetu kažu da bi, ako sud dokaže da je Apple zaista prekršio njihove patente, HTC mogao tražiti zabranu prodaje novog iPada i iPhonea 5 u SAD-u, a jasno je koliko bi to štete nanijelo Cookovoj kompaniji.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene