Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Samsungova potpuna dominacija!

iPhone konačno pokleknuo pred konkurencijom!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Samsung je u prošlom kvartalu isporučio više od 52 milijuna smartphonea, dok je broj prodanih iPhonea smanjen na 'samo' 26 milijuna

Posljednjih mjeseci Apple i Samsung vode bitku za prevlast na tržištu pametnih telefona, a prema prodajnim rezultatima u posljednjem kvartalu sada je potpuno jasno da trenutno postoji samo jedan vladar ovog tržišta – Samsung.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Samsung Galaxy S3! Ovo je najprodavaniji telefon na svijetu! Slika nije dostupna Dvostruko više telefona od Applea! Nastavlja se Samsungova dominacija na tržištu pametnih telefona

Prvo je početkom tjedna Apple objavio rezultate svog poslovanja u posljednjem kvartalu koji, po prvi puta nakon dugo vremena, nisu ispunili očekivanja tržišnih analitičara jer je ova kompanija isporučila manji broj iPhonea od očekivanog – 26 milijuna u odnosu na očekivanih 29 milijuna, a u kvartalu ranije Apple je prodao više od 35 milijuna iPhonea.

Samsung pokorio mobilno tržište!

Za razliku od Applea, Samsung je u istom razdoblju povećao broj isporučenih pametnih telefona koji je premašio 50 milijuna što je, napominju u Wall Street Journalu najveći broj isporučenih smartphonea u jednom kvartalu u povijesti.

Treba napomenuti da Samsung ne objavljuje brojke isporučenih i prodanih telefona te se moramo oslanjati na predviđanja analitičkih kompanija pa tako u Strategy Analiticsu kažu da je Samsung tijekom posljednjeg tromjesečnog razdoblja isporučio 50,5 milijuna pametnih telefona, dok su predviđanja Juniper Researcha još veća te je po njima Samsung isporučio dvostruko više smartphonea nego ih je Apple prodao – čak 52.1 milijun.

Samsung je ove brojke ostvario na krilima odlične prodaje Galaxy S3 pametnog telefona koji je u kratkom roku prodan u više od deset milijuna komada, a u ovoj kompaniji u lipnju su se pohvalili da je do tada ukupno prodano više od 50 milijuna Galaxy S i S2 pametnih telefona i više od 7 milijuna Galaxy Note mobilnih uređaja.

Naravno, treba uzeti u obzir da Samsung na tržištu ima puno veći broj pametnih telefona (uključujući i one iz najnižeg cjenovnog ranga), dok Apple konkurira samo s iPhoneom (u prodaji su dostupni 3GS, 4 i 4S).

Jedan od razloga slabije prodaje iPhonea jest i iščekivanje toliko spominjanog iPhonea 5 koji bi napokon trebao imati veći ekran – trenutno ta dijagonala ekrana iznosi 3,5 inča i ne može konkurirati npr. Galaxyju S3 koji ima ekran dijagonale 4,8 inča tako da je veliki broj ljubitelja Applea odlučio sačekati dolazak nove verzije s većim ekranom koja bi ponovno trebala poboljšati udio ove kompanije na tržištu.

Novi Samsung u samo tjedan dana 'porazio' iPhone!

Prema podacima iz Startegy Analiticsa, Samsung sada drži čak 34,6 posto tržišta pametnih telefona što je skoro dvostruko više u odnosu na 18,3 posto koliko je iznosio njegov udio u istom kvartalu prošle godine, dok Apple sada zauzima 17,8 posto, što je smanjenje u odnosu na prošlogodišnjih 18,4 posto udjela na tržištu pametnih telefona.

S obzirom da se predstavljanje novog iPhonea očekuje tek u listopadu ove godine, u Appleu ne mogu računati na neko veliko povećanje udjela tijekom aktualnog kvartala, no zato imaju velika očekivanja za posljednja tri mjeseca ove godine kada se očekuje velika navala korisnika na iPhone 5.  

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene