Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mobilna zvijer!

Predstavljen Galaxy S3: Je li ovo najbolji telefon na tržištu?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novi Galaxy model ispunio je sva očekivanja – ima veliki ekran, snažan procesor i radi na posljednjoj verziji Androida

Nakon dugo iščekivanja i brojnih glasina koje smo čitali proteklih mjeseci, napokon je predstavljen Galaxy S3, nasljednik najboljeg pametnog telefona iz 2011. godine.

Pročitajte i ovo Yuri Cortez (Foto: AFP) Simpatični Salvadorac Fotoreporter koji će Vatrene pamtiti cijeli život s obitelji dolazi u Hrvatsku: "Jedva čekamo našu avanturu" Slika nije dostupna SDP protiv HDZ-a AFP napravio profile najvećih rivala: Što kažu o Milanoviću, a što o Karamarku?

Ovaj model dolazi s brojnim naprednim opcijama, a Samsung je u njega ugradio i S Voice aplikaciju putem koje možete davati glasovne naredbe telefonu – nešto slično što je Apple predstavio sa Sirijem. Ova opcija omogućava pokretanje telefona njegovim 'pozdravljanjem' – naime, potrebno je samo reći 'Hi Galaxy' kako bi ga aktivirali iz stanja mirovanja, bez potrebe za pritiskanjem tipki, a putem nje se može aktivirati kamera, fotografirati, stišavati i pojačavati ton i slično.

Najbolji pametni telefon u 2011. godini nije iPhone...

Galaxy S3 dolazi s velikim Super Amoled ekranom dijagonale 4,8 inča HD rezolucije (1280x720 piksela), radi na Samsungovom četverojezgrenom Exynos procesoru (tip procesora nije službeno objavljen, ali svi mediji govore da će to biti upravo Exynos, no moguće je da se u nekim modelima ugradi i drugačiji tip procesora), ima stražnju kameru rezolucije 8MP s kojom se mogu snimati 1080p videozapisi te prednju 1,3 MP za video razgovore.

Korisnici će moći kupiti modele sa 16 i 32GB memorije, a kako prenose neki mediji, naknadno bi se trebao pojaviti model sa 64GB memorije – kome niti to nije dovoljno tu je i utor za microSD memorijske kartice tako da vlasnici ovog telefona ne bi trebali imati nikakvih problema s prostorom za pohranu podataka.

Ovaj smartphone radi na posljednjoj verziji Googleova Androida (Ice Cream Sandwich) te ima podršku za HSPA+ i 4G LTE. Ostale opcije uključuju podršku za NFC, Bluetooth 4.0, S-Beam za superbrzi prijenos datoteka između Galaxy S3 telefona te bateriju kapaciteta 2,100mAh.

Treba izdvojiti i neke zanimljive opcije poput 'Smart stay' tehnologije koja prati oči korisnika i automatski prilagođava prikaz na ekranu ovisno o njegovom pogledu pa kada korisnik ne gleda u ekran, automatski se smanjuje osvjetljenje i na taj način telefon štedi baterija, zatim opciju 'Buddy photo share' za jednostavno dijeljenje fotografija i 'AllShare Cast' i 'AllShare Play' za prikaz sadržaja s telefona na televizorima, odnosno za njegovo dijeljenje s računalima i tabletima.

Iz Samsunga su najavili da će se Galaxy S3 na europskom tržištu pojaviti već krajem ovog mjeseca, a njegova cijena još nije poznata.  

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene