Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prepirke već počinju!

'iPhone 5 posramit će Galaxy S3'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izvršni direktor Foxconna savjetovao je svima da sada ne kupuju nove pametne telefone, nego da sačekaju dolazak iPhonea 5 koji će 'posramiti Galaxy S3'

Iako na tržištu pametnih telefona danas imamo brojne napredne modele te do kraja godine očekujemo veliki broj novih Androida i Windows Phone telefona koji će povećati konkurenciju na tržištu, mnogi analitičari već su početkom ove godine zaključili kako će titula najboljeg smartphonea u 2012. godini pripasti ili novom Samsungovom Galaxyju ili iPhoneu 5, iako tada nisu postojale nikakve službene informacije o ovim mobilnim uređajima.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Samsung Galaxy S3! Ovo je najprodavaniji telefon na svijetu! Slika nije dostupna Dvostruko više telefona od Applea! Nastavlja se Samsungova dominacija na tržištu pametnih telefona

Samsung je nasljednika najboljeg pametnog telefona iz 2011. godine predstavio početkom svibnja te je Galaxy S3 (koji se već može nabaviti i u Hrvatskoj) vjerojatno hardverski najjači model na tržištu koji se može pohvaliti velikim 4,8 inčnim ekranom, četverojezgrenim procesorom i odličnom kamerom.

O novom modelu Appleova pametnog telefona službeno nema nikakvih informacija, no s obzirom na veliki broj glasina oko ovog modela, možemo zaključiti da će iPhone 5 donijeti najveće promjene još od predstavljanja prvog modela. Posljednje objavljene glasine kažu da će novi iPhone biti tanji (samo 7,6mm) te da će imati ekran iste širine kao i aktualni model 4S (58,6mm), ali će zbog veće dijagonale ekrana biti viši – 124 mm u odnosu na 115mm.

Želite smartphone koji nije iPhone? Pogledajte izbor trenutno najboljih telefona!

S obzirom da je mnogima najveća mana iPhonea upravo ekran premalih dimenzija u odnosu na konkurenciju, za pretpostaviti je da bi Appleov telefon s ekranom dijagonale četiri inča mogao oboriti sve prodajne rekorde i postati najprodavaniji pametni telefon na tržištu (kao što je to slučaj s modelom 4S).

Tek kada saznamo sve službene opcije novog iPhonea – što bi trebalo biti negdje početkom listopada, moći ćemo ga usporediti s posljednjim modelom iz Samsungove Galaxy S serije, a do tada ćemo i dalje samo čitati različite glasine i nagađanja.

No, za neke ljude već sada nema dileme koji je telefon bolji i koji će odnijeti titulu najboljeg pametnog telefona u 2012. godini – naime, na stranici BGR.com prenijeli su vijest iz China Timesa u kojem su citirali izvršnog direktora Foxconna (koji je inače najveći proizvođač komponenti za Appleove uređaje), Terryja Goua koji je rekao kako će 'iPhone 5 posramiti Galaxy S3' te je svima savjetovao da sačekaju s kupnjom novog telefona dok se na tržištu ne pojavi novi model iPhonea.

Što bi vi napravili – kupili Galaxy S3 sada ili sačekali jesen i novi iPhone? 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene