Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uskoro i u Hrvatskoj

Novi Samsung u samo tjedan dana 'porazio' iPhone!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kolika je popularnost Samsungova Galaxyja S3 najbolje vidimo po primjeru iz Velike Britanije gdje je u samo nekoliko dana od dolaska na tržište postao popularniji od iPhonea.

Još od kada je početkom svibnja predstavljen novi model iz Samsungove Galaxy S serije bilo je jasno da će ovaj smartphone postati jedan od najpoželjnijih mobilnih uređaja na tržištu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Težak izbor! Želite smartphone koji nije iPhone? Pogledajte izbor trenutno najboljih telefona! Slika nije dostupna Četiri jezgre i veliki ekran! Samsung priprema nasljednika najboljeg telefona na svijetu!

Galaxy S3 prošlog se tjedna pojavio na 28 svjetskih tržišta (uskoro bi se trebao pojaviti i u Hrvatskoj, ali točan datum još nije poznat), a kolika je njegova popularnost pokazali su podaci kompanije uSwitch.com koja u Velikoj Britaniji prati popularnost mobilnih uređaja po rezultatima online pretraživanja i prodaje.

Tijekom prošlog mjeseca najpopularniji mobilni uređaj kojeg su Britanci pretraživali na internetu bio je Appleov iPhone 4S, no čim se Galaxy S3 pojavio na tržištu odmah je prestigao iPhone i postao najtraženiji i najpopularniji smartphone.

Zanimljivo je da je iPhone 4S jako kratko predvodio ovu ljestvicu, samo oko mjesec dana, a prije njega jedanaest mjeseci prvo mjesto kao najpopularniji model držao je Samsungov Galaxy S2 koji je na Mobile World Congressu proglašen najboljim telefonom u 2011. godini.

Predstavljen Galaxy S3: Je li ovo najbolji telefon na tržištu?

Kolika je popularnost Samsungovih pametnih telefona (uostalom, ova je kompanija globalni predvodnik na cjelokupnom mobilnom, ali i smartphone tržištu) najbolje govori podatak da se, prema podacima uSwitcha, među deset najpopularnijih pametnih telefona u Velikoj Britaniji nalaze čak četiri njihova modela – osim Galaxyja S3 i S2 koji zauzimaju prvo i treće mjesto, na petom mjestu nalazi se model Ace, dok se na šesto mjesto smjestio Galaxy Note.

Među top 10 telefonima Apple ima dva svoja modela – iPhone 4S na drugom i iPhone 4 na sedmom mjestu, a osim Applea i Samsunga još su samo dvije kompanije, odnosno njihovi telefoni dospjeli na top 10 ljestvicu – HTC koji sa svojim modelom One X drži četvrto mjesto, dok se modeli One S i One V nalaze na osmom i devetom mjestu te Sony čiji smartphone Xperia S drži deseto mjesto.

Koji je po vama trenutno najbolji pametni telefon? Slažete li se s Britancima da je to Galaxy S3 ili ste više naklonjeni iPhoneu, odnosno HTC-u i njegovom modelu One X? 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene