Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najbolje tek dolazi!

Samsung pokorio mobilno tržište!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Samsung je prestigao Apple i ponovno zauzeo prvo mjestu na tržištu pametnih telefona, dok je na ukupnom mobilnom tržištu pretekao Nokiju i postao najveća mobilna kompanija na svijetu

Posljednja je godina bila iznimno dinamična na tržištu pametnih telefona na kojem je Nokia, nakon što je dugo vremena dominirala sa svojim Symbian smartphone uređajima, pala u treći plan, a u borbi za prvo mjesto izmjenjivali su se Apple i Samsung te je njihova borba često završavala i na sudu zbog međusobnih tužbi oko kršenja patenata.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Smartphone je smartphone! 'Svi ste vi isti': Nema razlike između korisnika iPhonea i Galaxyja Slika nije dostupna Samsung Galaxy S3! Ovo je najprodavaniji telefon na svijetu!

U posljednjem kvartalu prošle godine najviše razloga za zadovoljstvo imao je Apple koji je, zahvaljujući rekordnom broju prodanih modela iPhonea 4S, zauzeo prvo mjesto na smartphone tržištu, a početkom ove godine situacija se promijenila.

Iako je Apple u prvom ovogodišnjem kvartalu prodao više od 35 milijuna iPhoena – što je puno više od predviđanja analitičara, to ipak nije bilo dovoljno kako bi zadržali vodstvo ispred Samsunga.

Početkom svibnja stiže najiščekivaniji telefon godine!

Naime, u kompaniji Strategy Analitics vjeruju da je Samsung ostvario rekordne brojke u prvom ovogodišnjem tromjesečju (službene brojke Samsung nije objavio) te su u ovom razdoblju prodali čak 44 milijuna svojih pametnih telefona.

Samsung je tako zauzeo čak 31 posto ovog tržišta, dok Apple drži 'samo' 24 posto, a ove dvije kompanije zajedno prodale su više pametnih telefona nego sve ostale mobilne kompanije zajedno.

Ovako odlične brojke Samsung je ostvario zahvaljujući velikoj potražnji za svoji modelima Galaxy Note, Galaxy S2 (koji je proglašen najboljim telefonom prošle godine) i Galaxy Y, a zanimljivo je da je, u odnosu na prvi kvartal 2011. godine, prodaja njihovih telefona porasla za čak 253 posto.

Osim na tržištu pametnih telefona, Samsung je preuzeo vodstvo i na ukupnom mobilnom tržištu na kojem je, prema podacima Startegy Analiticsa, isporučio skoro 94 milijuna mobilnih telefona i tako prestigao Nokiju.

S obzirom da najbolje za Samsung tek dolazi – sljedeći tjedan očekujemo predstavljanje modela Galaxy S3, za očekivati je da će ova kompanija i dalje dominirati mobilnim tržištem i obarati prodajne rekorde.  

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene