Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Baš kad smo se ponadali da će NASA početkom prosinca objaviti nešto epohalno u vezi sa životom na Marsu, kao što su najavljivali, stiže pomalo razočaravajuće priopćenje iz NASA-e kako dokaza o tragovima života na Marsu nema.


Šef misije Curiosity John Grotzinger prošlog je tjedna najavio otkriće rovera, koje će ući u povijesne udžbenike, jer su njegovi instrumenti pronašli nešto zanimljivo u uzorcima tla na Crvenom planetu.

Vezani članci Slika nije dostupna Senzacija u svemiru: NASA došla do novih otkrića?! Slika nije dostupna Zašto se poznati futurist nada da nećemo otkriti tragove života na Marsu? 'Mrtve stijene i beživotan pijesak bi me oraspoložili'

>> Curiosity u prosincu objavljuje 'otkriće za udžbenike povijesti'

Tako je vjerojatno za očekivati kako NASA-ina konferencija za medije, najavljena za ponedjeljak, o najnovijim istraživanjima Curiosityja neće otkriti ništa epohalno, prenosi popsci.com.

Zapravo se sve više čini kako je Grotzinger zbog uzbuđenosti izašao u javnost s neprovjerenim informacijama i zaključcima oko istraživanja, čiji rezultati još nisu bili potpuni. mediji su, naravno, svi redom prenijeli tu vijest.

Vijest je bila o tome kako je Curiosity možda pronašao složene molekule ugljika, koje su nekoć bile dio žive materije.

Umjesto toga, NASA-ini znanstvenici predstavit će u ponedjeljak podatke s prvog punog mjerenja svih instrumenata Curiosityja. Možda se ipak tu i zalomi nešto zanimljivo.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook