Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NASA-ina zgrada budućnosti

Houston, imamo rješenje: Ovako će izgledati baze na Mjesecu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
NASA-ina najnovija zgrada u istraživačkom centru Ames u Moffett Fieldu osvojila je titulu 'najzelenije' savezne zgrade u SAD-u .

'Održiva baza' smještena je na prostor od 50.000 četvornih metara. Ova je dvokatnica, osim što je već na prvi pogled vizualno zapanjujuća, i vrlo štedljiva. U nju su integrirane mnoge komponente čiste energije, uključujući i solarne panele, sustav za sanaciju vode te sustav regulacije koji reagira na promjene u sunčevoj svjetlosti, temperaturi, vjetru i popunjenosti zgrade.

Pročitajte i ovo Antarktika (Foto: AFP) Ni vječni led nije ga zaustavio I zadnji je pao: Koronavirus se proširio na sve kontinente svijeta, zaraženo 36 ljudi na Antarktici Slika nije dostupna Prva u inozemstvu Rusija postigla dogovor sa Sirijom: Hmejmim (p)ostaje trajna ruska zračna baza

>> NASA: Kroz dvije godine ćemo otkriti planet poput Zemlje!

'Ova zgrada generira više električne energije nego što je troši što nam omogućava da podržimo energetske potrebe i drugih zgrada u kampusu. I troši 90 posto vode manje od ostalih zgrada', kazao je Steve Zornetzer, pomoćnik direktora istraživačkog centra Ames.

Američko Vijeće za zelenu gradnju i energiju zgradi je dodijelilo 'platinasti status' , tj. najviši mogući. Na njezinu izgradnju utrošeno je 25 milijuna dolara.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene