Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Još malo...

NASA: Kroz dvije godine ćemo otkriti planet poput Zemlje!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kroz dvije godine, tvrde NASA-ini znanstvenici, biti će otkriven planet na kojem će, baš kao i na Zemlji, biti moguć život.

Astronomi su do sada otkrili više od 750 stranih planeta, a NASA-ini svemirski teleskop Kepler je zabilježio 2.300 dodatnih 'kandidata' koji se tek trebaju proučiti i vidjeti radi li se o planetima. Naime, planet na kojem bi mogao postojati život kao i na Zemlji morao bi biti veličine našeg planeta i na približno jednakoj udaljenosti od 'svog Sunca', odnosno zvijezde oko koje se okreće.

Pročitajte i ovo Hrvoje Krešić U Dnevniku Nove TV Ne propustite posljednje i najrelevantnije predizborno istraživanje Crobarometar 25.03.2024. - 2 DONOSI DNEVNIK NOVE TV Novi Crobarometar: Istraživanje otkriva je li Milanović uspio srušiti rejting HDZ-u i koga bi građani radije za premijera

'Vjerujem da će teleskop Kepler pronaći planet poput Zemlje kroz iduće dvije godine. Moći ćemo uperiti prstom u točno određenu zvijezdu na nebu i reći: To je planet na kojem je moguć život', uvjeren je Shawn Domagal-Goldman, istraživač iz NASA-inog sjedišta u Washingtonu.

NASA-ini znanstvenici već rade na unaprijeđivanju načina na koji će promatrati novootkrivene planete slične Zemlji. Kažu da je proces itekako kompliciran i zahtjevan jer se radi o malim lanetima koje je, zbog sjaja njihove matične zvijezde, gotovo nemoguće uočiti, prenosi Space.com.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene